4 C
București
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Energie – Engie, aproape de vânzarea diviziei de servicii către Bouygues, pentru 7,1 miliarde de euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Engie a anunțat că a reținut oferta conglomeratului francez Bouygues pentru achiziționarea diviziei sale de servicii Equans, după ce Consiliul său de Administrație s-a întâlnit pentru a analiza ofertele... Engie a precizat că a intrat în negocieri exclusive cu Bouygues după ce grupul a făcut o ofertă fermă care evaluează Equans la 7,1 miliarde de euro (8,20 miliarde de dolari)... Pe lângă Bouygues, au fost interesate de Equans și grupul francez Eiffage, firma americană de private equity Bain Capital și compania franceză de inginerie SPIE... Equans, care furnizează servicii de energie și gestionarea facilităților pentru diverse companii, are venituri anuale de 12 miliarde de euro și aproximativ 40% din forța totală a Engie..

Engie a anunțat că a reținut oferta conglomeratului francez Bouygues pentru achiziționarea diviziei sale de servicii Equans, după ce Consiliul său de Administrație s-a întâlnit pentru a analiza ofertele, transmite Reuters.

Engie a precizat că a intrat în negocieri exclusive cu Bouygues după ce grupul a făcut o ofertă fermă care evaluează Equans la 7,1 miliarde de euro (8,20 miliarde de dolari). De asemenea, Bouygues s-a angajat să nu facă concedieri forțate în următorii cinci ani în Franța și în Europa și să creeze 10.000 de noi locuri de muncă până în 2026, scrie Agerpres.

Equans, care furnizează servicii de energie și gestionarea facilităților pentru diverse companii, are venituri anuale de 12 miliarde de euro și aproximativ 40% din forța totală a Engie.

În urma achiziționării Equans, serviciile industriale vor reprezenta unele din cele mai importante activitățile ale Bouygues, pe lângă construcții, telecomunicații și media.

La Engie, vânzarea diviziei face parte din planul mai larg de renunțare la activele care nu sunt de bază deoarece grupul se concentrează acum pe energiile regenerabile.

Grupul francez a informat că aproape toate câștigurile realizate în urma tranzacției cu Bouygues vor fi folosite pentru reducerea datoriei.

Pe lângă Bouygues, au fost interesate de Equans și grupul francez Eiffage, firma americană de private equity Bain Capital și compania franceză de inginerie SPIE.

Engie se așteaptă ca tranzacția să se finalizeze în semestrul doi din 2022.

Grupul Engie este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică și servicii energetice. Compania are un portofoliu de 1,9 milioane de clienți, operează o rețea de distribuție de circa 20.000 km și are 4.000 de angajați.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!