28 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Energie – Europa și-a redus consumul de gaze în august și septembrie, deoarece industriile au scăzut producția ca răspuns la creșterea prețurilor – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Europa și-a redus consumul de gaze în august și septembrie, deoarece industriile au scăzut producția ca răspuns la creșterea prețurilor și la deficitul de aprovizionare din Rusia, deși reducerile au fost distribuite inegal între țări...

Consumul total de gaze în Uniunea Europeană a scăzut cu 14% în august, comparativ cu media pe cinci ani a lunii, și cu 15% în septembrie, potrivit celor mai recente date ale biroului de statistică al UE, Eurostat.

Țările UE au convenit în iulie să-și reducă în mod voluntar cererea de gaze cu 15%, din august, în timp ce s-au străduit să umple depozitele de gaze și să economisească combustibil pentru o iarnă cu livrări rusești limitate...

Europa și-a redus consumul de gaze în august și septembrie, deoarece industriile au scăzut producția ca răspuns la creșterea prețurilor și la deficitul de aprovizionare din Rusia, deși reducerile au fost distribuite inegal între țări, transmite Reuters.

Consumul total de gaze în Uniunea Europeană a scăzut cu 14% în august, comparativ cu media pe cinci ani a lunii, și cu 15% în septembrie, potrivit celor mai recente date ale biroului de statistică al UE, Eurostat.

Cererea de încălzire pe bază de gaze în timpul verii diind mică, restricțiile au fost livrate de industrie și, în unele cazuri, de sectorul electricității, deoarece prețurile gazelor au atins niveluri record, determinate de mișcarea Rusiei de a reduce livrările către Europa după invazia sa din Ucraina, scrie News.ro.

”Este vorba despre industriile care își închid sau își reduc în mod semnificativ consumul de gaze”, a spus Simone Tagliapietra, membru senior institutul Bruegel, adăugând că impactul de durată al unor astfel de închideri asupra bazei industriale a Europei nu este încă clar.

Prețurile ridicate ale gazelor au dus în ultimele luni la închiderea temporară a oțelăriilor, topitoriilor și producătorilor de ciment din UE.

Producătorii de îngrășăminte din Europa și-au redus mai mult de 70% din capacitatea lor, în august.

Țările UE au convenit în iulie să-și reducă în mod voluntar cererea de gaze cu 15%, din august, în timp ce s-au străduit să umple depozitele de gaze și să economisească combustibil pentru o iarnă cu livrări rusești limitate.

Cu stocurile de gaze din UE pline în proporție de 94% și temperaturile neobișnuit de blânde, prețurile gazelor au scăzut în ultimele săptămâni, deși rămân mai mari decât acum un an.

Scăderea recentă a consumului de gaze a fost răspândită inegal între țări, câteva chiar și-au mărit consumul.

Germania, cel mai mare consumator de gaze din Europa și cea mai mare putere industrială, și-a redus consumul de gaze cu 28% în august și cu 7,4% în septembrie, în timp ce consumul de gaze din Italia a scăzut cu 22% în septembrie, iar cel din Olanda cu aproape o treime.

Consumul de gaze spaniol a crescut ușor în ambele luni. În timp ce consumul industrial a scăzut în septembrie, consumul de gaze din sectorul energetic a crescut, conform datelor Bruegel – pe care institutul le-a atribuit efortului din Spania și Portugalia de a limita prețurile gazelor.

Seceta a epuizat, de asemenea, producția de hidroenergie a Spaniei, crescând cererea la centralele pe gaze.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!