0.6 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

Energie – EXCLUSIV SNN: Mini-reactoarele nucleare americane de la Doicești pot fi baza unui ecosistem industrial în Dâmbovița. Donalam Târgoviște poate folosi o parte din energie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Potrivit sursei citate, parteneriatul ar urma să aibă multiple beneficii socio-economice, respectiv crearea de noi locuri de muncă la noua facilitate industrială care se va construi în Dâmbovița, dezvoltare locală prin taxele la bugetul local și investiții în comunitate, pe lângă beneficiile față de mediu prin reducerea emisiilor de CO2 și producția de otel verde.

SNN și NPG au înființat în septembrie societatea de proiect care își propune să construiască pe amplasamentul fostei termocentrale de la Doicești o capacitate de producție de energie electrică de 462 MW, compusă din șase mini-reactoare nucleare modulare (SMR) a câte 72 MW fiecare...

Combinatul siderurgic Donalam Târgoviște, fostul COS, unul dintre marii consumatori industriali de electricitate din România, va putea folosi o parte din energia electrică ce va fi produsă de către mini-reactoarele nucleare modulare (SMR) americane ce vor fi instalate pe amplasamentul fostei termocentrale de la Doicești, situat în apropiere, a transmis Nuclearelectrica (SNN) pentru Profit.ro.

RoPower Nuclear SA, compania de proiect înființată de SNN și Nova Power&Gas (NPG) pentru centrala nucleară de la Doicești, a încheiat un memorandum de înțelegere cu Donalam SRL, parte a AFV Beltrame Group.

Obiectivul memorandumului de înțelegere este de a explora oportunitățile de cooperare și de investiții în sprijinul dezvoltării primului proiect SMR din România. În urma unui potențial parteneriat, pe termen lung, Donalam ar putea folosi o parte din energia curată generată de către SMR, pentru stabilitatea energetică a noii facilități pe care o dezvoltă în Târgoviște, cu un mare impact și în realizarea obiectivului de a produce oțel verde în România. Energia curată, sigură și rezilientă furnizată de SMR, alături de energia produsă de parcul fotovoltaic de la Târgoviște pe care compania îl are în plan, sunt două dintre soluțiile pe care Donalam le ia în calcul pentru a-și asigura accesul la energie sustenabilă și la prețuri accesibile pe termen lung″, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții Nuclearelectrica.

Potrivit sursei citate, parteneriatul ar urma să aibă multiple beneficii socio-economice, respectiv crearea de noi locuri de muncă la noua facilitate industrială care se va construi în Dâmbovița, dezvoltare locală prin taxele la bugetul local și investiții în comunitate, pe lângă beneficiile față de mediu prin reducerea emisiilor de CO2 și producția de otel verde.

În plus, centrala SMR de la Doicești are potențialul configurării unei infrastructuri complexe (hidrogen, abur tehnologic, energie electrică) care să sprijine activitatea industrială în zonă, precum și formarea unui ecosistem industrial, care va susține investițiile și dezvoltarea în zonă. De asemenea, COS Târgoviște, achiziționat de Donalam, fiind în apropriere de Doicești, poate beneficia de acest ecosistem industrial și de o transformare verde majoră″, au mai spus cei de la SNN.

SNN și NPG au înființat în septembrie societatea de proiect care își propune să construiască pe amplasamentul fostei termocentrale de la Doicești o capacitate de producție de energie electrică de 462 MW, compusă din șase mini-reactoare nucleare modulare (SMR) a câte 72 MW fiecare, concepute și dezvoltate de către compania americană NuScale.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!