1.9 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Energie – Exporturile de gaze rusești au scăzut brusc către Europa prin conducta Yamal – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Livrările rusești de gaze naturale către Germania prin conducta Yamal-Europa au scăzut brusc sâmbătă, potrivit datelor operatorului de rețea german Gascade, adăugând presiune asupra pieței europene de gaze deja în dificultate... Gazprom și Kremlinul neagă orice legătură între nivelurile de aprovizionare cu gaz către Europa prin rutele existente și o dezbatere în curs asupra conductei Nord Stream 2 nou construită, care așteaptă undă verde din partea Germaniei pentru a începe aprovizionarea...

Livrările rusești de gaze naturale către Germania prin conducta Yamal-Europa au scăzut brusc sâmbătă, potrivit datelor operatorului de rețea german Gascade, adăugând presiune asupra pieței europene de gaze deja în dificultate, în timp ce cererea de iarnă se îndreaptă spre vârf, potrivit Reuters.

Nu este clar de ce au scăzut fluxurile prin conductă, una dintre rutele majore pentru exporturile de gaze rusești către Europa și care traversează Belarus. Exportatorul rus de gaze Gazprom nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Prețurile gazelor europene au crescut în acest an, deoarece cererea a crescut la nivel global în perioada de redresare post-pandemie. Rusia, furnizorul cheie al Europei, a declarat că livrările în cadrul tranzacțiilor pe termen lung au fost îndeplinite în totalitate, dar nu a adăugat volume pentru piața spot.

Gazprom trimite gaz în Europa printr-o serie de rute și rezervă capacitate suplimentară – sau volume care vin pe lângă contracte ferme – la licitații pentru livrare prin Ucraina și către Germania pe ruta Yamal.

Debitele de la punctul de contorizare Mallnow de la granița germano-polonă au scăzut sâmbătă la un volum orar de aproximativ 1.200.000 de kilowați oră (kWh/h), de la o medie de 10.000.000 de kWh/h vineri și în jur de 12.000.000 de kWh/h joi.

Livrările rusești de gaz către Europa sunt strâns legate de nivelurile de gaz din depozitele Gazprom din Rusia. Compania a început săptămâna aceasta să scoată gaze din instalațiile sale subterane din centrul Rusiei, cu un consum maxim așteptat într-o lună.

Nivelurile fluxurilor și direcția acestora pe conducta Yamal-Europa sunt gestionate în funcție de solicitările clienților.

Gazprom și Kremlinul neagă orice legătură între nivelurile de aprovizionare cu gaz către Europa prin rutele existente și o dezbatere în curs asupra conductei Nord Stream 2 nou construită, care așteaptă undă verde din partea Germaniei pentru a începe aprovizionarea.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!