1.4 C
București
luni, ianuarie 17, 2022

Energie – Facturi – PROFIT NEWS TV Ministrul Finanțelor, amenințare către… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Ministrul Finanțelor Publice, Adrian Câciu a declarat, joi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, despre măsurile care vor fi implementate pentru a rezolva criza din energie, că poate da asigurări că impactul pe buget al unei reduceri a TVA la energie la 5% este neutralizat și nu va afecta deficitul. Dacă nu înțelegem că suntem într-un moment de criză și că toți trebuie să facem un gest de solidaritate, din perspectiva economică, inclusiv cei care provoacă această avalanșă de prețuri... ”Dacă nu înțelegem că suntem într-un moment de criză și că toți trebuie să facem un gest de solidaritate, din perspectiva economică, inclusiv cei care provoacă această avalanșă de prețuri...

Ministrul Finanțelor Publice, Adrian Câciu a declarat, joi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, despre măsurile care vor fi implementate pentru a rezolva criza din energie, că poate da asigurări că impactul pe buget al unei reduceri a TVA la energie la 5% este neutralizat și nu va afecta deficitul. Dacă nu înțelegem că suntem într-un moment de criză și că toți trebuie să facem un gest de solidaritate, din perspectiva economică, inclusiv cei care provoacă această avalanșă de prețuri, înseamnă că nu înțelegem cum funcționează economia, a mai afirmat ministrul.

Ministrul Finanțelor Publice a arătat că sunt foarte multe soluții care sunt pe masă și analiză, cu care au venit și cei de la PSD și altele pe care le argumentează colegii de coaliție.

”Important este să conștientizăm ce se întâmplă, și anume eșecul liberalizării prețurilor și eșecul privind reglementarea”, a spus Câciu, arătând că, pe de o parte, prețurile au explodat și măsurile luate la finalul anului trecut nu își produc efecte și produc mai multă perturbare. ”În cazul acesta, statul trebuie să ia măsuri excepționale și acestea vor fi”, a spus ministrul Finanțelor, precizând că dă asigurări că un TVA de 5% la energie nu afectează deficitul.

”Eu pot să asigur că impactul pe buget este neutralizat de efectul aplicării unor măsuri pentru susținerea economiei și cetățenilor”, a mai explicat ministrul, arătând că, printr-o astfel de măsură, cetățenii își vor plăti la rândul lor taxele și impozitele, și vor fi susținute locurile de muncă. Potrivit ministrului, aceste măsuri în domeniul energetic ”trebuie să se întâmple rapid”. ”Încercăm de la 1 februarie, inclusiv prin restructurarea reglementărilor actuale, care e clar că au eșuat”, a precizat Adrian Câciu.

”Dacă nu înțelegem că suntem într-un moment de criză și că toți trebuie să facem un gest de solidaritate, din perspectiva economică, inclusiv cei care provoacă această avalanșă de prețuri, înseamnă că nu înțelegem cum funcționează economia. Ne raportăm la ceva conjunctural, facem profituri și mâine nu mai avem pe seama cui să facem profit, pentru că cetățenii nu vor mai avea puterea economică de a cumpăra oferta energetică pusă la dispoziție de furnizori”, a menționat el.

Întrebat cine provoacă această inflație, ministrul Finanțelor a arătat că ”este vorba de un mixt de factori, de la producție la valorificarea în bursă și furnizarea către consumatori, fie casnici, fie industrucție, IMM-uri sau instituții publice”.

Referindu-se la o taxare a furnizorilor, Câciu a spus că este posibilă și această abordare, “din perspectiva faptului că avem o suprataxare doar la producători în acest moment. Analizele sunt pe masă”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!