4.4 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Energie – FOTO Rompetrol Rafinare – amendă pentru poluare – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Rompetrol Rafinare a fost amendată cu 100.000 de lei de către Garda de Mediu Constanța cu argumentul că nu a luat toate măsurile necesare pentru prevenirea poluării aerului.

Garda de Mediu Constanța a anunțat că, în urma unui control efectuat la Rompetrol Rafinare SA, la una dintre instalații s-au constatat depășiri la indicatorul NOx, față de valoarea limită de emisie.

În fapt, analizorul online care monitorizează în regim continuu indicatorii la sursele de emisie, amplasat la instalația de Cracare Catalitică, a înregistrat depășiri la indicatorul NOx în ultimele 3 luni, față de valoarea limită de emisie prevăzută prin autorizația integrată de mediu", conform Gărzii de Mediu Constanța.

Rompetrol Rafinare a fost amendată cu 100.000 de lei de către Garda de Mediu Constanța cu argumentul că nu a luat toate măsurile necesare pentru prevenirea poluării aerului.

Garda de Mediu Constanța a anunțat că, în urma unui control efectuat la Rompetrol Rafinare SA, la una dintre instalații s-au constatat depășiri la indicatorul NOx, față de valoarea limită de emisie.

FOTO Rompetrol Rafinare - amendă pentru poluare

„Urmare a controlului planificat derulat în această perioadă la societatea Rompetrol Rafinare SA, s-a constatat că operatorul nu a respectat obligația legală de a lua toate măsurile necesare în ceea ce privește exploatarea instalațiilor, pentru prevenirea poluării aerului. În fapt, analizorul online care monitorizează în regim continuu indicatorii la sursele de emisie, amplasat la instalația de Cracare Catalitică, a înregistrat depășiri la indicatorul NOx în ultimele 3 luni, față de valoarea limită de emisie prevăzută prin autorizația integrată de mediu”, conform Gărzii de Mediu Constanța.

Conform sursei citate, pentru neconformitățile constatate, comisarii au impus măsuri de remediere a acestora și au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 100.000 lei, conform legislației privind emisiile industriale. 

FOTO Rompetrol Rafinare - amendă pentru poluare

Compania Rompetrol Rafinare deținută de grupul kazah KMG a obținut în primele 3 trimestre un câștig pretaxare EBITDA de aproape 327 milioane dolari, de 3,7 ori mai mare decât cel de aproximativ 87 milioane dolari din perioada similară a anului trecut.

Rompetrol Rafinare Constanța (RRC) a realizat o cifră de afaceri brută la 9 luni de 4,87 miliarde dolari, în creștere cu 48,47% față de 3,28 miliarde dolari în exercițiul financiar precedent. „În primele 9 luni ale anului 2022, supusul total de materie primă al rafinăriei Petromidia a fost de 3,82 milioane tone”, menționează comania care operează rafinăria de la Năvodari în raportarea trimestrială.

Compania a obținut un profit net de 161,24 miliarde dolari, prin contrast cu pierderea de 57,79 miliarde dolari din primele 3 trimestre ale anului trecut.

La adata de 30 septembrie, compania avea active totale de 2,68 miliarde dolari, cu 4,68% mai mari decât cele de 2,56 miliarde dolari de la sfârșitul lui 2021. În același interval de raportare, datoriile totale curente au urcat cu 12,80%, la 1,85 miliarde dolari, de la 1,64 miliarde dolari și datoriile totale pe termen lung au fost tăiate cu 41,63%, la 266,96 milioane dolari, de la 457,40 milioane dolari.

Rompetrol Rafinare Constanța – companie care are acționari principal pe KMG International, cu o participație de  48,11%, și statul român prin Ministerul Energiei, cu o deținere de 44,69% – este listată la Bursa de Valori București unde la ultimul preț de piață de 0,0775 lei/acțiune are o capitalizare de piață de 2,06 miliarde lei (437,68 milioane dolari).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!