4.4 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Energie – Future Energy Leaders (FEL) România, programul de tineret al CNR-CME, organizează a III-a ediție a conferinței „Femei în energie” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Femei de succes vor discuta despre tranziția energetică și importanța diversității în sectorul energetic, în data de 6 decembrie, în cadrul celei de-a treia ediții a conferinței „Femei în energie”.

Potrivit unui sondaj realizat recent de Agenția Internațională a Energiei, bărbații reprezintă majoritatea angajaților din sectorul energetic, depășind numărul femeilor cu un procent de 76%.

Mai mult decât atât, conform analizei „Inegalități economice de gen în România” publicată de Friedrich Ebert Stiftung, în 2020, doar 24,4% din salariații din domeniul energiei erau femei, plasând acest sector pe ultimele locuri în clasamentul prezentat pe toate sectoarele economice.

Femei de succes vor discuta despre tranziția energetică și importanța diversității în sectorul energetic, în data de 6 decembrie, în cadrul celei de-a treia ediții a conferinței „Femei în energie”.

Tranziția energetică este un proces important deopotrivă în viețile femeilor, cât și în ale bărbaților, chiar dacă datele istorice indică faptul că în sectorul energetic amprenta predominantă este cea masculină.

Potrivit unui sondaj realizat recent de Agenția Internațională a Energiei, bărbații reprezintă majoritatea angajaților din sectorul energetic, depășind numărul femeilor cu un procent de 76%.

Mai mult decât atât, conform analizei „Inegalități economice de gen în România” publicată de Friedrich Ebert Stiftung, în 2020, doar 24,4% din salariații din domeniul energiei erau femei, plasând acest sector pe ultimele locuri în clasamentul prezentat pe toate sectoarele economice. Cu toate acestea, procentul scăzut potențează oportunitățile de îmbunătățire și creștere existente în industrie.

Invitații, în calitate de speakeri, care au confirmat deja prezența și care vor împărtăși din experiența lor sunt:

 • Alexandra Bocșe, Consilier de Stat – Departamentul Climă și Sustenabilitate – Administrația Prezidențială;
 • Cristina Prună, Deputat, Comisia pentru industrii şi servicii – Vicepreședinte;
 • Oana Özmen, Deputat, Comisia pentru industrii şi servicii – Secretar;
 • Claudia Griech, CEO E.ON Energie România;
 • Lăcrămioara Diaconu – Pințea, Membru al Directoratului Complexul Energetic Oltenia;
 • Monica Hodor, Director General al E-Distribuție Banat, Dobrogea și Muntenia Sud;
 • Rodica Suciu, Director General al Distribuție Energie Electrică România;
 • Melania Amuza, Deputy CEO, Comercial si Dezvoltare SN “Nuclearelectrica”;
 • Daniela Dărăban, Director Executiv ACUE;
 • Doina Ilișiu, Expert tehnic energie;
 • Daniela Șerban, Președinte și co-fondator Vertik;
 • Corina Murafa, Membru al Consiliului Economic și Social al României;
 • Luminița Vlaicu, Antreprenor, Expert energie FEL România;
 • Diana Dan, Inginer energetician, Consultant;
 • Andreea Ilie, Director Executiv – Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni.

Moderatorul evenimentului este domnul Adrian Măniuţiu, realizator și prezentator TV, antreprenor – EM360 Group.

Evenimentul va fi deschis de doamna Ella Ratcu, consilier al CNR – CME și fondatoarea programului Future Energy Leaders România.

“Femeile dețin toate capabilitățile pentru a fi acei profesioniști redutabili, lideri de excepție, mentori inspiraționali și factori cheie ai soluțiilor inovatoare de care sectorul energetic are atâta nevoie. Au puterea să conducă, să îndrume oameni și afaceri, să transmită cunoștințe, să inspire.

Mesajul meu pentru tinerele energeticiene: Ați ales o meserie de o noblețe fără margini!  Industria energetică oferă provocări mari, dar și oportunități pe măsură. Cred în voi, în forța și în determinarea voastră de a vă depăși limitele și de a reuși în tot ceea ce vă propuneți. Îndrăzniți! Fiți puternice!”, a declarat Ella Ratcu.

Având în vedere țintele ambițioase în materie de climă și energie la care Uniunea Europeană s-a angajat, există o presiune a timpului pentru a identifica și atrage acele talente din sectorul de profil, indiferent de gen, de care este nevoie pentru îndeplinirea obiectivului neutralității climatice. Diversitatea poate conduce la o creștere a competitivității sectorului și la îmbunătățiri pe întregul său lanț valoric.

“Prin organizarea acestui eveniment, ne propunem să sprijinim comunitatea profesională a femeilor din sectorul energetic, să încurajăm tinerele eleve, studente și profesioniste să dezvolte o carieră de succes în acest domeniu.

FEL România dezvoltă programe care oferă oportunități de networking, încurajează dezvoltarea carierei femeilor care doresc să lucreze în industria energetică și a celor cu poziții consolidate în domeniu menționează Ionuț Diaconu, Project Manager.

Evenimentul este organizat sub patronajul Camerei Deputaților și va avea loc în format fizic, marți, 6 decembrie 2022, în intervalul 17:00 – 21:00, în incinta Palatului Parlamentului.

Future Energy Leaders România (FEL România) este programul de tineret al Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME) și face parte din rețeaua globală a Future Energy Leaders, dezvoltată de World Energy Council.

FEL România este o rețea de tineri profesioniști ce dezbat idei și dezvoltă proiecte. Printre obiectivele programului se numără profesionalizare tinerilor din energie și dezvoltarea competențelor necesare celei de-a 4-a revoluții industriale, creșterea gradului de angajabilitate și prezența mai mare a tinerilor în poziții de decizie. FEL România își propune de asemenea să fie o platformă de comunicare și cooperare între noua generație și actuala elită din domeniul energiei, cooperare pe care o considerăm vitală pentru o bună dezvoltare a sectorului energetic și modul în care acesta interacționează cu alte domenii. FEL România își propune să accelereze tranziția către o economie bazată pe energie curată și reducerea impactul negativ pe care energia îl are asupra mediului.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!