5.9 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022

Energie – Gazprom a obținut un profit net record în prima jumătate a anului 2022 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Gazprom a obținut în prima jumătate a anului un profit net record de 2,5 trilioane de ruble conform standardelor internaționale de raportare financiară (IFRS), în ciuda presiunii sancțiunilor și a unui mediu extern nefavorabil, a declarat pentru agenția rusă de știri TASS...

„În pofida presiunii sancțiunilor și a unui mediu extern nefavorabil, în prima jumătate a anului 2022, Grupul Gazprom a înregistrat venituri record și profit net în conformitate cu IFRS, reducând în același timp datoria netă și nivelul poverii datoriei la valori minime.

Consiliul de administrație al Gazprom a recomandat plata dividendelor pentru prima jumătate a anului în valoare de 51,03 ruble pe acțiune, se arată într-un comunicat al holdingului.

Gazprom a obținut în prima jumătate a anului un profit net record de 2,5 trilioane de ruble conform standardelor internaționale de raportare financiară (IFRS), în ciuda presiunii sancțiunilor și a unui mediu extern nefavorabil, a declarat pentru agenția rusă de știri TASS, Famil Sadygov, șef adjunct al holdingului.

„În pofida presiunii sancțiunilor și a unui mediu extern nefavorabil, în prima jumătate a anului 2022, Grupul Gazprom a înregistrat venituri record și profit net în conformitate cu IFRS, reducând în același timp datoria netă și nivelul poverii datoriei la valori minime. Indicatorul profitului net a fost de 2,5 trilioane de ruble. După aplicarea ajustărilor pentru elementele nemonetare specificate în politica actuală de dividende a companiei, mărimea bazei de dividende a fost de 2,4 trilioane de ruble”, a spus el, potrivit Adevarul.

Consiliul de administrație al Gazprom a recomandat plata dividendelor pentru prima jumătate a anului în valoare de 51,03 ruble pe acțiune, se arată într-un comunicat al holdingului.

În total, Gazprom poate aloca 1,208 trilioane de ruble pentru dividende pentru primele șase luni ale anului 2022.

Pe 30 septembrie va avea loc o adunare extraordinară a acționarilor cu privire la problema plății dividendelor. Data la care sunt stabilite persoanele îndreptățite să primească dividende intermediare este 11 octombrie.

„Ținând cont de rezultatele financiare puternice și de lichiditatea semnificativă din bilanț, Consiliul de Administrație a recomandat Adunării Generale a Acționarilor să voteze pentru plata dividendelor în valoare de 51,03 ruble pe acțiune pentru prima jumătate a anului 2022, ceea ce corespunde la 50% din venitul net ajustat pentru această perioadă „, a spus șeful adjunct al „Gazprom” Famil Sadygov.

„În viitor, intenționăm să aderăm la actuala politică de dividende și să oferim recomandări Consiliului de Administrație cu privire la plata a cel puțin 50% din venitul net ajustat”, a adăugat el.

În iunie, acționarii Gazprom au decis să nu plătească dividende pentru 2021. Apoi, consiliul de administrație al holdingului a recomandat plata dividendelor pentru 2021 în valoare de 52,53 ruble pe acțiune, sau 1,244 trilioane de ruble în total. Această cifră trebuia să fie un record atât pentru Gazprom, cât și pentru companiile publice rusești.

După aceea, Duma de Stat a adoptat un amendament la articolul 343 din Codul Fiscal al Federației Ruse cu privire la o creștere unică a TEP pentru producția de gaze pentru Gazprom cu 416 miliarde de ruble pe lună, sau 1.248 de miliarde de ruble în total pentru impozit. perioada de la 1 septembrie până la 30 noiembrie 2022.

Politica de dividende a Gazprom

Politica de dividende a Gazprom, aprobată de consiliul de administrație al companiei la sfârșitul anului 2019, prevede o creștere treptată a ponderii profitului net ajustat IFRS alocat dividendelor de la 30% în 2019 la 50% în 2021 și anii următori. Dar Gazprom a reușit deja în 2020 să atingă obiectivul de a trimite 50% din profitul net ajustat IFRS pentru dividende.

Agenția Federală de Administrare a Proprietății deține 38,37% din acțiunile Gazprom, Rosneftegaz de stat – 10,97%, Rosgazifikatsiya – 0,89%.

La sfârșitul anului 2021, Gazprom a obținut cel mai mare rezultat financiar din întreaga sa istorie și se aștepta la dividende absolut record. Profitul net al holdingului pentru anul trecut în conformitate cu IFRS a ajuns la 2,093 trilioane de ruble.

Săptămâna trecută, prețul spot al gazului în Europa în timpul tranzacționării la bursa ICE din Londra a depășit 3.500 de dolari la 1.000 de metri cubi pentru prima dată de la începutul lunii martie, apropiindu-se de un record istoric – pe 7 martie 2022, prețul de schimb al gazului a ajuns la aproape 3.900 de dolari. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!