13.2 C
București
marți, martie 21, 2023

Energie – George Tuță, PNL: Sprijin pentru IMM-urile inovative – Preț plafonat la energie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei pentru a veni în sprijinul IMM-urilor, cu scopul clarificării unor aspecte pentru a beneficia de preț plafonat la energie...

c) maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021, diferența de consum lunar de energie electrică urmând a fi facturată conform prevederilor art.

Este necesar să le oferim sprijin IMM-urilor inovative, care au parcurs runde de finanțare, au convins investitori instituționali sau privați să le finanțeze ideile, acele start-up-uri care generează plus valoare în economia românescă, fiind un exportator de cunoștințe și un importator de capital”, a declarat George Tuță.

Deputatul PNL, George Tuță, a depus miercuri, 12 octombrie, un amendament la Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 119/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei pentru a veni în sprijinul IMM-urilor, cu scopul clarificării unor aspecte pentru a beneficia de preț plafonat la energie.

Proiectul a fost adoptat de Senat, urmând a fi dezbătut în comisiile de specialitate și votat în plenul Camerei Deputaților, for decizional.

Amendamentul depus de deputatul PNL George Tuță este următorul:

”Se modifică articolul unic, punctul 3, care va avea următorul cuprins:

„3. La art. I punctul 1, literele b) și c) ale alineatului (1) al articolului I se modifică și vor avea următorul cuprins:

  1. c) maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021, diferența de consum lunar de energie electrică urmând a fi facturată conform prevederilor art. 5, în baza declarației pe propria răspundere a reprezentantului legal pentru următoarele categorii de consumatori: 1. întreprinderile mici şi mijlocii, astfel cum sunt definite în Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările

ulterioare, luate individual, denumite în continuare IMM-uri”.

Am depus acest amendament pentru că era necesară această clarificare, pentru a veni în ajutorul IMM-urilor inovative în această perioadă complicată. Am încredere că voi avea votul colegilor pentru a reglementa situația acelor societăți din economia românească, care în mod individual îndeplinesc criteriile legale pentru a fi considerate IMM-uri, însă cei care fac parte dintr-o structură de tip holding, în acest moment, nu beneficiază de compensarea prețurilor la energia electrică. Este necesar să le oferim sprijin IMM-urilor inovative, care au parcurs runde de finanțare, au convins investitori instituționali sau privați să le finanțeze ideile, acele start-up-uri care generează plus valoare în economia românescă, fiind un exportator de cunoștințe și un importator de capital”, a declarat George Tuță.

Mai multe detalii despre Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 119/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei găsiți aici:

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=20329

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!