20 C
București
luni, mai 23, 2022

Energie – Germania acuză Rusia că utilizează energia ca o armă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Rusia a redus livrările de gaze naturale către Germania, ca răspuns la sancțiunile impuse de statele europene Rusiei în urma invadării Ucrainei, ceea ce l-a făcut pe un ministru german să acuze Moscova că utilizează exporturile de energie ca o armă...

Germania este cel mai mare cumpărător de gaze naturale rusești, care sunt responsabile pentru aproximativ 35% din necesarul Germaniei, în scădere față de mai mult de jumătate înaintea invadării Ucrainei.

Aproximativ 15% din energia electrică din Germania este produsă în centrale care funcționează pe gaz, comparativ cu mai puțin de 9% în 2000, pe măsură ce țara a renunțat la energia nucleară și cărbune.

Rusia a redus livrările de gaze naturale către Germania, ca răspuns la sancțiunile impuse de statele europene Rusiei în urma invadării Ucrainei, ceea ce l-a făcut pe un ministru german să acuze Moscova că utilizează exporturile de energie ca o armă, informează Bloomberg.

O divizie germană a Gazprom PJSC, care a fost preluată de o autoritate publică din Germania, nu mai primește volumele de gaze contractate, a declarat ministrul german al Economiei, Robert Habeck. Acesta a minimalizat însă impactul reducerii livrărilor, precizând că cea mai mare economie a Europei primește gaze naturale din surse alternative și poate face față perturbărilor, scrie Agerpres.

Decizia Rusiei de a sancționa Gazprom Germania GmbH arată că “energia este o armă”, a spus Robert Habeck într-un discurs în camera inferioară a Parlamentului german. “Energia poate fi utilizată puternic într-un conflict economic”, a adăugat Habeck.

Germania este cel mai mare cumpărător de gaze naturale rusești, care sunt responsabile pentru aproximativ 35% din necesarul Germaniei, în scădere față de mai mult de jumătate înaintea invadării Ucrainei.

Gazele naturale sunt o componentă crucială în mixul energetic al celei mai mari economii europene. Aproximativ 15% din energia electrică din Germania este produsă în centrale care funcționează pe gaz, comparativ cu mai puțin de 9% în 2000, pe măsură ce țara a renunțat la energia nucleară și cărbune. În plus, gazele naturale sunt vitale pentru încălzirea locuințelor și diferite procese industriale în sectoarele chimie și farmaceutică.

Moscova a interzis afacerile cu firma Gazprom Germania GmbH și diferitele sale subsidiare care acum sunt sub controlul Autorității de reglementare în domeniul energiei din Germania. Printre aceste subsidiare se numără furnizorul de energie Wingas GmbH, o companie care se ocupă cu depozitarea de gaze în Europa, divizia de trading de la Londra a Gazprom și EuRoPol Gaz, proprietarul secțiunii poloneze a gazoductului Yamal-Europe care face legătura între Rusia și Germania.

“Situația de pe piața gazelor ne permite să compensăm pierderea gazelor din Rusia”, a spus Robert Habeck.

Luna trecută, Germania a preluat, temporar, controlul la Gazprom Germania pentru a-și asigura aprovizionarea. Cea mai mare parte din companiile din cadrul grupului Gazprom au început să fie supuse la presiuni din partea clienților și partenerilor de afaceri care au refuzat să mai facă afaceri cu ele după ce Rusia a invadat Ucraina.

“Monitorizăm cu atenție situația. Ne-am pregătit pentru această situație și atât eu cât și Agenția federală care gestionează infrastructura de rețea vă vom informa pe parcursul zilei”, le-a spus parlamentarilor germani ministrul Economiei, Robert Habeck

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!