2.6 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Energie – Germania va menține în funcțiune două centrale nucleare peste iarnă – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Germania va menține în funcțiune peste iarnă două dintre cele trei centrale nucleare ale sale aflate încă în operare, Isar 2 din Bavaria și Neckarwestheim de lângă Stuttgart, amânând planurile de închidere a acestora până la finalul acestui an atât din cauza perspectivei tot mai sumbre cu privire la livrările de gaze din Rusia...

″Situația din Franța nu este bună și a evoluat mult mai rău decât ne așteptam în ultimele săptămâni″, a spus ministrul, membru al Partidului Verzilor, care susține politica de renunțare totală la energia nucleară inițiată de fostul cancelar conservator Angela Merkel în 2011, după dezastrul de la Fukushima.

Gigantul energetic german E.ON, care operează centrala nucleară Isar 2 prin subsidiara PreussenElektra GmbH, a anunțat la rândul său că ajuns la un acord cu Ministerul Federal al Economiei și al Acțiunilor Climatice (BMWK) și Ministerul Federal pentru Mediu...

Germania va menține în funcțiune peste iarnă două dintre cele trei centrale nucleare ale sale aflate încă în operare, Isar 2 din Bavaria și Neckarwestheim de lângă Stuttgart, amânând planurile de închidere a acestora până la finalul acestui an atât din cauza perspectivei tot mai sumbre cu privire la livrările de gaze din Rusia, cât și a prognozelor extrem de pesimiste privind producția de energie nucleară a Franței în sezonul rece, a anunțat ministrul Economiei de la Berlin, Robert Habeck.

O a treia centrală atomică germană, Emsland din Saxonia de Jos, va fi închisă până la sfârșitul lui 2022, conform planurilor inițiale.

″Situația din Franța nu este bună și a evoluat mult mai rău decât ne așteptam în ultimele săptămâni″, a spus ministrul, membru al Partidului Verzilor, care susține politica de renunțare totală la energia nucleară inițiată de fostul cancelar conservator Angela Merkel în 2011, după dezastrul de la Fukushima.

Mai mult de jumătate din reactoarele nucleare ale Franței sunt oprite pentru lucrări de reparații și mentenanță, cele mai multe neprogramate. Din această cauză, Franța nu doar că a pierdut statutul de principal exportator de energie de pe continent (inclusiv către Germania) în favoarea Suediei, ci a și devenit importator net de electricitate.

Gigantul energetic german E.ON, care operează centrala nucleară Isar 2 prin subsidiara PreussenElektra GmbH, a anunțat la rândul său că ajuns la un acord cu Ministerul Federal al Economiei și al Acțiunilor Climatice (BMWK) și Ministerul Federal pentru Mediu, Conservarea Naturii, Securitatea Nucleară și Protecția Consumatorului (BMUV) cu privire la baza unei posibile continuări a exploatării centralei după 31 decembrie 2022.

″E.ON a declarat întotdeauna că sprijină eforturile guvernului german de a asigura o aprovizionare sigură cu energie în limitele posibilităților noastre. De aceea am fost dintotdeauna dispuși să discutăm despre potențiala funcționare în continuare a centralei nucleare Isar 2, în măsura în care acest lucru este solicitat de către guvernul german. Continuăm să ne asumăm această responsabilitate. Sunt încântat că împreună cu compania de exploatare PreussenElektra și guvernul federal am reușit acum să cădem de acord asupra punctelor esențiale pentru asigurarea unei posibile continuări a operațiunilor. După cum se știe, ne pregătim de ani de zile pentru dezafectarea Isar 2, după 31 decembrie 2022. S-au făcut planuri de compensare, s-au contractat furnizori de servicii – suntem gata să reluăm toate aceste demersuri încă o dată. Isar 2 este una dintre cele mai fiabile centrale electrice din lume și poate aduce o contribuție valoroasă la o aprovizionare sigură cu energie în această criză. Aș dori să mulțumesc în special angajaților noștri de la PreussenElektra pentru marea lor flexibilitate în această situație excepțională”, a declarant CEO-ul E.ON, Leonhard Birnbaum.

Potrivit companiei, după pregătirile corespunzătoare, Isar 2 va intra într-o scurtă oprire pentru a efectua o revizie a supapelor pilot ale presurizatorului, iar după repornire, centrala poate continua să funcționeze cu nucleul reactorului existent până, probabil, în martie 2023. Guvernul federal va decide cu privire la continuarea efectivă a operațiunilor până la începutul lunii decembrie, cel târziu.

În cazul în care centrala ar fi repornită, PreussenElektra ar câștiga cu Isar 2 anul viitor venituri pentru aproximativ 2 TWh de producție de energie electrică. Aceste venituri potențiale trebuie corelate cu costurile suplimentare care decurg și din reglementările legale care probabil s-ar aplica atunci pentru înregistrarea veniturilor de pe piața de energie electrică. E.ON intenționează să folosească veniturile potențiale din continuarea funcționării acestei centrale pentru tranziția energetică. Dacă nu va continua să funcționeze această centrală, guvernul federal va rambursa toate costurile generate de acest demers. Pe termen scurt va fi inițiată o procedură legislativă, iar în paralel se lucrează la un acord contractual″, a mai transmis E.ON.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!