2.4 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Energie – Gigantul de gaze Uniper depune cerere de salvare la guvernul german, în timp ce Rusia reduce aprovizionarea; O nouă legislație energetică adoptată în Germania – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

De la jumătatea lunii iunie, Uniper a primit doar 40% din volumele de gaze contractate din Rusia și a trebuit să-și aprovizioneze volumele de înlocuire de pe piață la prețuri semnificativ mai mari.

Markus Rauramo a mai spus: “Fortum este în discuții constructive cu guvernul german cu privire la modul de stabilizare a Uniper atât în ceea ce privește riscurile sale de afaceri, cât și poziția financiară și, astfel...

Scopul Fortum este de a găsi o soluție pe termen lung, împreună cu guvernul german, care să abordeze consecințele unei potențiale reduceri de gaz prelungite sau chiar extinse și ale creșterilor ulterioare ale prețului gazului într-un mod care să fie sustenabil pentru consumatori și Uniper deopotrivă și să păstreze ratingul de credit al Uniper”...

  • Uniper a fost prima companie germană de energie care a tras un semnal de alarmă cu privire la creșterea facturilor la energie din cauza reducerii livrărilor de gaz rusesc.

  • În ultimele săptămâni, au fost în discuții cu guvernul german cu privire la o posibilă salvare.

  • „Salutăm că parlamentul german a aprobat acum o „cutie de instrumente” care va permite ameliorarea imediată a efectelor crizei aprovizionării cu gaze”, a declarat Markus Rauramo, președinte și CEO Fortum, referindu-se la noua legislație germană în domeniul energiei.

 

Gigantul german de gaze Uniper, subsidiara Fortum, a depus vineri o cerere de salvare pentru sprijin guvernamental în temeiul legislației energetice germane recent adoptată,  după ce s-a confruntat cu dificultăți financiare extreme, a declarat proprietarul majoritar finlandez Fortum într-un comunicat.

Fiind cel mai mare importator de gaze din Germania, Uniper a fost cel mai puternic afectat de reducerea gazelor din Rusia și, ca urmare, se află sub presiune financiară extremă. De la jumătatea lunii iunie, Uniper a primit doar 40% din volumele de gaze contractate din Rusia și a trebuit să-și aprovizioneze volumele de înlocuire de pe piață la prețuri semnificativ mai mari.

Uniper a fost prima companie germană de energie care a tras un semnal de alarmă cu privire la creșterea facturilor la energie din cauza reducerii livrărilor de gaz rusesc.

În ultimele săptămâni, au fost discuții cu guvernul german cu privire la un posibil ajutor de salvare.

„Salutăm că parlamentul german a aprobat acum o „cutie de instrumente” care va permite ameliorarea imediată a efectelor crizei aprovizionării cu gaze”, a declarat Markus Rauramo, președinte și CEO Fortum, referindu-se la noua legislație germană în domeniul energiei.

„În continuare, așteptăm cu nerăbdare ca guvernul german să înceapă implementarea promptă a acestor instrumente pentru a stabiliza situația din industria energetică și în special la Uniper, în timp ce continuăm discuțiile privind o soluție pe termen lung”, a adăugat el.

Markus Rauramo a mai spus: “Fortum este în discuții constructive cu guvernul german cu privire la modul de stabilizare a Uniper atât în ​​ceea ce privește riscurile sale de afaceri, cât și poziția financiară și, astfel, de a proteja securitatea aprovizionării în Germania. Mai multe alternative sunt acum propuse și discutate cu guvernul. Una dintre acestea implică o reorganizare a portofoliului de afaceri al Uniper pentru a delimita afacerile germane critice pentru sistem aflate în proprietatea guvernului german.  Scopul Fortum este de a găsi o soluție pe termen lung, împreună cu guvernul german, care să abordeze consecințele unei potențiale reduceri de gaz prelungite sau chiar extinse și ale creșterilor ulterioare ale prețului gazului într-un mod care să fie sustenabil pentru consumatori și Uniper deopotrivă și să păstreze ratingul de credit al Uniper”.

Acțiunile Uniper au crescut cu peste 3% vineri după-amiază. Prețul acțiunilor cotate la Frankfurt s-a prăbușit cu peste 73% până în prezent.

Nouă legislație energetică adoptată în Germania

Parlamentul german a adoptat mai multe modificări legislative care oferă guvernului german o serie de măsuri de reglementare pentru a asigura securitatea aprovizionării în actuala criză energetică. Acest cadru legal permite Guvernului să stabilizeze companiile energetice pe termen scurt, dar oferă și instrumente pentru a aborda provocările structurale pe termen lung, mai ales dacă reducerea gazului este prelungită sau escaladează.

Modificările aduse Legii germane privind securitatea energetică (EnSiG) permit companiilor din industria energetică să obțină asistență de lichiditate sub formă de garanții, împrumuturi sau recapitalizări de către statul german. EnSiG oferă, de asemenea, baza legală pentru ca guvernul să permită transferarea unora sau a tuturor costurilor suplimentare ridicate de achiziție cauzate de lipsa de aprovizionare cu gaze rusești către toți clienții de gaze sau în cadrul contractelor existente.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!