19 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Energie – Grecia ar putea avea rezerve de gaze recuperabile de peste 600 de miliarde de metri cubi – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Grecia ar putea avea rezerve de gaze recuperabile de peste 600 de miliarde de metri cubi, a declarat un director general al comisiei sale pentru hidrocarburi, în timp ce Atena accelerează explorarea gazelor pentru a reduce dependența de energia rusă, transmite Reuters.

Grecia acoperă aproape 40% din consumul său anual de energie de aproximativ șase miliarde de metri cubi cu gaz rusesc, scrie News.ro. Odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia, care amplifică o creștere a prețurilor și temerile legate de livrările de gaze...

Evaluările preliminare ale țintelor sugerează mai mult de 600 de miliarde de metri cubi (miliarde de metri cubi) de recuperabile”, a declarat directorul general al comisiei pentru hidrocarburi, Aristofanis Stefatos, într-un interviu pentru Reuters.

Grecia ar putea avea rezerve de gaze recuperabile de peste 600 de miliarde de metri cubi, a declarat un director general al comisiei sale pentru hidrocarburi, în timp ce Atena accelerează explorarea gazelor pentru a reduce dependența de energia rusă, transmite Reuters.

Grecia acoperă aproape 40% din consumul său anual de energie de aproximativ șase miliarde de metri cubi cu gaz rusesc, scrie News.ro.

Odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia, care amplifică o creștere a prețurilor și temerile legate de livrările de gaze, guvernul grec s-a angajat săptămâna aceasta să accelereze căutarea de gaze în șase perimetre din vestul Greciei și în largul insulei Creta.

”În ceea ce privește volumul, estimările noastre în acest moment sunt că 85% din rezervele totale provizorii sunt de fapt gaze naturale. Evaluările preliminare ale țintelor sugerează mai mult de 600 de miliarde de metri cubi (miliarde de metri cubi) de recuperabile”, a declarat directorul general al comisiei pentru hidrocarburi, Aristofanis Stefatos, într-un interviu pentru Reuters.

Colectarea datelor seismice prin intermediul navelor de sondaj este un pas cheie în explorarea gazelor, pentru a identifica rezervele potențiale.

Grecia își propune să încheie o primă rundă a tuturor cercetărilor seismice până în martie 2023.

Un consorțiu format din TotalEnergies, Exxon Mobil și Hellenic Petroleum, autorizat să exploreze două perimetre în largul Cretei, nu a încheiat încă procesul.

Grupurile de mediu au contestat, de asemenea, o evaluare a autorităților cu privire la impactul asupra mediului al explorării gazelor în largul Cretei, spunând că aceasta nu include impactul cercetărilor seismice asupra mamiferelor marine și că riscul potențial al explorării depășește orice beneficii.

O hotărâre judecătorească este în curs.

Stefatos a spus că argumentele s-au bazat în principal pe aspecte tehnice juridice, iar comisia este ”destul de optimistă” în ceea ce privește câștigarea cazului.

Prioritatea Greciei este să caute gaze și nu petrol, a spus el: ”Acest lucru elimină posibilitatea unei scurgeri de petrol și minimizează orice riscuri pentru mediu”.

Grecia, care vede gazele naturale drept un combustibil de tranziție pe măsură ce intensifică dezvoltarea sursele+or regenerabile, a produs cantități mici de petrol în trecut și a încercat să-și exploreze potențialul de hidrocarburi. Dar trecerea la energia verde și lipsa de voință politică i-a blocat planurile de explorare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!