2.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Energie – Guvernele unora dintre cele mai mari economii ale lumii au declarat că intenționează să elibereze petrol din rezervele lor strategice – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Administrația Biden le-a cerut marilor cumpărători de petrol precum India și Japonia, precum și Chinei, pentru prima dată, să ia în considerare eliberarea de țiței din rezervele strategice, au declarat miercuri mai multe persoane apropiate situației, scrie News.roPrețul petrolului a scăzutîn urma informației... Guvernele unora dintre cele mai mari economii ale lumii au declarat că intenționează să elibereze petrol din rezervele lor strategice, în urma unei cereri rare din partea Statelor Unite pentru o mișcare coordonată de a reduce prețurile globale la energie și înaintea unei reuniuni a celor mai importanți producători de petrol.

Guvernele unora dintre cele mai mari economii ale lumii au declarat că intenționează să elibereze petrol din rezervele lor strategice, în urma unei cereri rare din partea Statelor Unite pentru o mișcare coordonată de a reduce prețurile globale la energie și înaintea unei reuniuni a celor mai importanți producători de petrol, transmite Reuters.

Administrația Biden le-a cerut marilor cumpărători de petrol precum India și Japonia, precum și Chinei, pentru prima dată, să ia în considerare eliberarea de țiței din rezervele strategice, au declarat miercuri mai multe persoane apropiate situației, scrie News.ro.

Prețul petrolului a scăzutîn urma informației.

Pe măsură ce economia mondială își revine în urma pandemiei, Washingtonul este frustrat că producătorii din OPEC+, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliați precum Rusia, au respins cererile SUA de a accelera livrările de petrol.

Odată cu creșterea prețurilor la benzină și a altor costuri, președintele american Joe Biden se confruntă și cu presiuni politice înaintea alegerilor intermediare de anul viitor.

Un sondaj Reuters din octombrie a arătat că 67% dintre adulții din SUA consideră că inflația este o un mitiv de îngrijorare foarte mare.

OPEC+ urmează să se reunească pe 2 decembrie. Grupul a adoptat o politică de creștere treptată a producției, considerând că redresarea economică este prea fragilă pentru a justifica o ofertă mai mare.

Prețul petrolului a scăzut cu aproximativ 4%, până la un minim al ultimelor șase săptămâni, după știrile Reuters despre cererea SUA și decizia Chinei de a suplimenta oferta de țiței, înainte de a recupera din pierderi mai târziu.

Cotația petrolului Brent a urcat cu 0,7%, la 80,81 dolari pe baril, după ce a atins în timpul tranzacțiilor 79,28 doalri pe baril, cel mai redus nivel din 7 octombrie.

Prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, a avansat cu 18 cenți, la 78,54 dolari pe baril, după ce a coborât la rândul său la cel mai redus nivel de la începutul lunii octombrie, de 77,08 dolari pe baril.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!