3.4 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Energie – Guvernul britanic discută cu autoritățile din Qatar un contract pe termen lung pentru achiziția de gaze naturale – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Miniștrii britanici și omologii lor din cel mai mare producător mondial de gaze naturale lichefiate au purtat discuții cu privire la un acord pe termen lung prin care Qatarul ar deveni un ”furnizor de ultimă instanță”Departamentul Regatului Unit pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială și guvernul Qatar nu au răspuns imediat la o cerere a Reuters pentru un comentarii..

Guvernul britanic a abordat Qatarul pentru a încheia un acord pe termen lung pentru achiziția de gaze naturale și pentru a consolida aprovizionarea, în contextul deficitului de gaze din Europa care a dus la creșterea prețurilor angros ale acestora, potrivit Financial Times.

Miniștrii britanici și omologii lor din cel mai mare producător mondial de gaze naturale lichefiate au purtat discuții cu privire la un acord pe termen lung prin care Qatarul ar deveni un ”furnizor de ultimă instanță”, a informat ziarul, citând persoane informate despre discuții, scrie News.ro.

Departamentul Regatului Unit pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială și guvernul Qatar nu au răspuns imediat la o cerere a Reuters pentru un comentarii.

Qatarul a redirecționat, de asemenea, patru petroliere mari către Marea Britanie în ultimele două săptămâni.

Livrările au fost făcute după ce prim-ministrul britanic Boris Johnson a cerut ajutorul șeicului Tamim bin Hamad al-Thani, emirul din Qatar, la o întâlnire recentă, a scris FT, citând o persoană familiară cu discuțiile.

Prețurile gazelor naturale au crescut în acest an, pe măsură ce economiile s-au redeschis în urma blocajelor cauzate de Covid-19 și cererea mare de GNL în Asia a redus livrările către Europa, trimițând unde de șoc în industriile dependente de energie.

Marea Britanie urmărește un potențial acord pe termen lung, având în vedere preocupările cu privire la concurența sporită cu Asia pentru aprovizionarea cu GNL.

Sectorul energetic al Marii Britanii are probleme din cauza creșterii costurilor energiei. La începutul acestei săptămâni, furnizorul britanic de energie CNG Energy  și-a încetat activitatea, alăturându-se altor 17 furnizori de energie din țară, care au falimentat din septembrie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!