5.4 C
București
luni, noiembrie 28, 2022

Energie – Guvernul german va putea cumpăra acțiuni la companiile energetice care cedează sub costul creșterii prețurilor gazelor importate – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Guvernul german va putea cumpăra pachete de acțiuni la companiile energetice care cedează sub costul creșterii prețurilor gazelor importate, conform unui proiectul de lege văzut de Reuters, pe măsură ce Berlinul își întărește apărarea într-un război economic din ce în ce mai grav cu Moscova...

Guvernul cancelarului Olaf Scholz se străduiește să facă față impactului creșterii prețurilor energiei după invadarea Ucrainei de către Rusia, avertizând că firmele de utilități s-ar putea confrunta cu un colaps în stil ”Lehman”, dacă nu vor putea transfera costurile mai mari consumatorilor...

Conform noilor propuneri energetice, guvernul ar putea lua participații cu drept de vot sau fără drept de vot la companii legate de infrastructura critică, prin aceleași mecanisme folosite pentru salvarea companiilor în timpul pandemiei de coronavirus.

Guvernul german va putea cumpăra pachete de acțiuni la companiile energetice care cedează sub costul creșterii prețurilor gazelor importate, conform unui proiectul de lege văzut de Reuters, pe măsură ce Berlinul își întărește apărarea într-un război economic din ce în ce mai grav cu Moscova, transmite Reuters.

Propunerea legislativă, care ar putea veni în fața Parlamentului săptămâna aceasta, ar putea permite, de asemenea, guvernului să impună taxe de urgență consumatorilor, au declarat trei surse pentru Reuters, deși nu este clar cât de repede ar putea exercita acest drept, scrie News.ro.

Guvernul cancelarului Olaf Scholz se străduiește să facă față impactului creșterii prețurilor energiei după invadarea Ucrainei de către Rusia, avertizând că firmele de utilități s-ar putea confrunta cu un colaps în stil ”Lehman”, dacă nu vor putea transfera costurile mai mari consumatorilor.

”Trebuie să ne pregătim că această situație nu se va schimba în viitorul apropiat, cu alte cuvinte – ne aflăm în fața unei provocări istorice”, a declarat Scholz reporterilor după o întâlnire cu liderii sindicatelor și patronatelor pentru a discuta despre criza costului vieții.

Conform noilor propuneri energetice, guvernul ar putea lua participații cu drept de vot sau fără drept de vot la companii legate de infrastructura critică, prin aceleași mecanisme folosite pentru salvarea companiilor în timpul pandemiei de coronavirus.

Amendamentele sunt în prezent în discuție între ministere și ar putea fi prezentate vineri Parlamentului.

Oficialii au discutat cu Uniper, cel mai mare cumpărător de gaze rusești din Germania, despre o posibilă salvare.

Vestea modificărilor legislative propuse a provocat luni o scădere a acțiunilor Uniper de 24%, traderii invocând riscuri de naționalizare.

Uniper a declarat săptămâna trecută că discută despre posibile garanții, majorarea facilităților de credit sau chiar preluarea unui pachet de acțiuni de către stat.

Sursele au declarat pentru Reuters că guvernul ar putea lua o participație la Uniper ca ultimă soluție. Uniper a refuzat să comenteze imediat.

O posibilă salvare pentru Uniper ar putea fi conform modelului ajutorului primit în pandemie de compania aeriană Lufthansa, care a fost salvată de la faliment în timpul pandemiei de coronavirus cu un pachet de ajutor de 9 miliarde de euro (9,4 miliarde de dolari), a spus o sursă guvernamentală.

”Guvernului federal ar trebui să i se ofere opțiuni pe linia ajutorului Lufthansa”, a spus sursa.

Salvarea Lufthansa a făcut ca statul să preia un pachet de 20% din acțiunile companiei aeriene printr-un Fond de Stabilizare Economică, dar fără a putea exercita drepturile de vot ale acționarilor.

Compania aeriană nu a avut voie să preia alte companii până când 75% din ajutorul de stat nu a fost rambursat, iar acționarii și administratorii săi nu au putut beneficia de banii publici, ceea ce înseamnă că dividendele și plățile bonusurilor au fost suspendate.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!