16.4 C
București
marți, septembrie 27, 2022

Energie – Hidroelectrica: Avem zilnic 5.000 de clienți noi. Nu putem acoperi tot consumul României – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Președintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, a declarat că societatea se confruntă, în ultima perioadă, cu un aflux de aproximativ 5.000 de clienți noi, ajungându-se în prezent la un număr triplu de clienți (300.000) față de anul trecut.

Ne confruntăm cu un aflux de 5.000 de clienți pe zi, ceea ce înseamnă o presiune foarte mare pe infrastructura software, dar în paralel dezvoltăm această zonă și încercăm să preluăm cât mai multe dintre cererile clienților () Anul trecut aveam în jur de 100.000 clienți...

Președintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, a declarat că societatea se confruntă, în ultima perioadă, cu un aflux de aproximativ 5.000 de clienți noi, ajungându-se în prezent la un număr triplu de clienți (300.000) față de anul trecut.

“Prețul pe care îl oferă Hidroelectrica este unul competitiv, care derivă din faptul că suntem și producători de energie electrică. Încercăm în aceste momente de criză să oferim consumatorilor finali un preț final care să le permită să își desfășoare activitățile, dacă discutăm de zona comercială și să poată să își gestioneze mai bine bugetele personale, dacă vorbim de clienții casnici. Orice fel de modificări, de situații care pot genera panică pun o presiune suplimentară pe tot ce înseamnă sistemele informatice. Ne confruntăm cu un aflux de 5.000 de clienți pe zi, ceea ce înseamnă o presiune foarte mare pe infrastructura software, dar în paralel dezvoltăm această zonă și încercăm să preluăm cât mai multe dintre cererile clienților (…) Anul trecut aveam în jur de 100.000 clienți, acum sunt aproximativ 300.000”, a spus Bogdan Badea, la Comisia economică din Senat, coraportor la ordonanța privind energia, scrie Agerpres.

El a atras atenția că Hidroelectrica nu poate acoperi tot consumul României, capacitatea de producție fiind de 14-17 TWh.

“A fost o perioadă complicată (n.r. secetă), nu e prima oară când ne confruntăm cu astfel de situații. Eu zic că am depășit-o, prognozele încep să arate mai bine decât ceea ce s-a întâmplat în perioada de vară și cu siguranța focusul nostru va fi către consumatorul final. Avem peste 300.000 de clienți casnici și foarte mulți clienți industriali. Dar Hidroelectrica, cu 14-17 TWh, nu poate acoperi consumul României, care este undeva la 57 TWh”, a afirmat Badea.

Președintele Directoratului Hidroelectrica a menționat că există “posibilitatea de a oferta clienții fără sa ai energia în portofoliu, situație asupra căreia au fost atenționate autoritățile”.

“Actualul mecanism prin care se obține licența de furnizare nu presupune că dacă faci o ofertă trebuie să ai și energia în spate, ceea ce a condus în perioade de crize la intrarea în insolvență a respectivilor furnizori, clienții au rămas păgubiți pentru că au trebuit să se ducă pe zona cea mai scumpă. Noi am propus (…) asigurarea de predicitibilitate pentru producători, care au nevoie de investiții în această perioadă, dar și pentru clienți. E vorba de o piață competitivă, unde să participe producătorii și furnizorii cu un număr semnificativ de clienți pentru a fi siguri că energia ajunge la dânșii și nu mai sunt probleme de contractare”, a adăugat Badea. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!