FacebookTwitterLinkedIn

Dacă 2022 a fost un nou an al incertitudinilor, în care întrebarea de bază a fost „ai sau nu puterea de a lua decizii” într-o perioadă în care reticența primează, 2023 se anunță a fi un an al negocierilor, al tatonărilor, dar și de identificare de noi oportunități.

Este opinia președintelui companiei cu capital 100% românesc, Aur’a Mineral Water. Deținută de oamenii de afaceri timișoreni Horațiu Rada și Eleodor Coptil, compania cu sediul în comuna Ocna de Fier (județul Caraș-Severin) este cunoscută ca un jucător extrem de activ pe piața HoReCa arabă.

„Dacă anul acesta <incertitudinea>  a fost cuvântul caracterizant, iar întrebarea de bază a fost a avea sau nu puterea să iei decizii într-o perioadă în care reticența primează, consider că 2023 va fi un an al tatonărilor, al negocierilor și de identificare de noi oportunități”, a subliniat pentru Forbes România în cadrul proiectului special, „Lecții pentru 2023”, Horațiu Rada, președintele Aur’a Mineral Water.

Cel mai recent parteneriat semnat de către oficialii companiei pentru livrarea de produse românești pe piața HoReCa arabă a fost încheiat în luna august 2022, atunci când Aura Mineral Water și-a extins piețele de export, adăugând pe lista țărilor și Arabia Saudită – la jumătate de an de la semnarea unui parteneriat similar cu Dubai.

Conform contractului, valabil pentru o perioadă de trei ani, producătorul român și-a asumat distribuția de cantități progresive de apă în următoarele 12 luni. În Arabia Saudită, apa Aur’a va fi consumată în special în hoteluri și restaurante, unde o sticlă de 0,75 ml de apă plată se poate vinde cu prețuri cuprinse între 25 și 30 de dolari, în vreme ce în magazinele specializate (precum cele naturiste), va fi comercializată cu 10-15 dolari.

„În acest moment, peste 55% din cantitatea de apă pe care o îmbuteliem este destinată exportului. Ne propunem să creștem capacitatea de producție pentru că estimăm că putem să depășim 5 milioane de unități îmbuteliate pe lună”, explică Horațiu Rada, președintele Aur’a Mineral Water. 

Apa Aur’a este o apă natural alcalină ce conține coloizi de aur şi argint și este îmbuteliată exclusiv în ambalaj de sticlă. Provine din Munții Banatului și este un produs premium destinat, în principal, pieței HoReCa din România și străinătate.

Aur’a deține numeroase recunoașteri internaționale, cea mai recentă fiind distincția Diamond Taste Award oferită de prestigiosul International Taste Institute din Bruxelles, organizație independentă a experților gastronomi, bucătari și somelieri dedicată testării și promovării produselor alimentare și băuturilor.