FacebookTwitterLinkedIn

Proprietarul imobiliar Immofinanz a raportat rezultate bune în primele trei trimestre ale anului 2022, în ciuda mediului economic dificil. Potrivit raportului companiei, veniturile din chirii au atins un nivel ridicat de 216,9 milioane de euro, rezultatele managementului activelor s-au îmbunătățit cu 3,2%, până la 168,4 milioane de euro, iar fondurile din operațiuni au crescut cu peste 15%, la 115,9 milioane de euro. Profitul net a fost de 248,6 milioane de euro. 

„Facem progrese în optimizarea portofoliului nostru și a structurii de costuri și avem mărci puternice în afacerile de retail și birouri, pe care intenționăm să le creștem. Recentele achiziții și proiecte de dezvoltare ne-au extins poziția de lider pe piața parcurilor de retail din Europa, iar portofoliul nostru acoperă acum 122 de locații”, a explicat Radka Doehring, președinte executiv al Immofinanz.

Obținerea controlului majoritar de către CPI Property Group a declanșat mai multe efecte nerecurente în perioada de raportare. Aceste efecte includ, printre altele, costuri mai mari în legătură cu ofertele de preluare ale CPI Property Group și S IMMO, rambursarea prematură a obligațiunilor corporative aferente din cauza schimbării controlului și demisia a doi membri ai Consiliului Director.

Valoarea portofoliului companiei a crescut cu 6,5% la 5,5 miliarde de euro la sfârșitul lunii septembrie 2022 și cuprinde 260 de proprietăți. Investițiile permanente reprezintă cea mai mare componentă, cu 4,9 miliarde de euro și 2,1 milioane mp de spațiu închiriabil. Gradul de ocupare a rămas ridicat, la 94,0% (31 decembrie 2021: 95,1%). 

Proprietățile comerciale au fost închiriate în proporție de 98,3%. Rentabilitatea a fost ajustată pentru a reflecta achiziția a 36 de proprietăți comerciale în Republica Cehă și Polonia, în septembrie.