4.4 C
București
marți, decembrie 7, 2021

Energie – ÎN PERIOADA IANUARIE – SEPTEMBRIE 2021 Electromagnetica – venituri în creştere cu o treime – 15.11.2021 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Producătorul şi furnizorul de energie şi corpuri de iluminat Electromagnetica (ELMA) a obţinut, în primele nouă luni ale anului curent, venituri de 275,95 milioane de lei, în creştere cu aproape 30% faţă de cele din intervalul ianuarie-septembrie 2020, dar un rezultat net negativ, în urma creşterii cheltuielilor, după cum reiese din raportul companiei publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).Este efectul creşterii masive a cheltuielilor cu materiile prime şi consumabilele utlizate, care s-au ridicat la 248,44 milioane de lei, cu circa 50% peste cele din primele nouă luni ale lui 2020, în sumă de 165,17 milioane de lei... La data de 30 septembrie, Electromagnetica avea active totale de 400,2 milioane de lei, cu 1% sub cele de la începutul anului, în timp ce datoriile totale se ridicau la 86,67 milioane de lei, cu 23% mai mari decât cele de la 1 ianuarie 2021.Electromagnetica a fost înfiinţată în anul 1930 şi produce corpuri, sisteme şi soluţii de iluminat cu LED, precum şi energie electrică din surse regenerabile (produsă în centrale hidroelectrice de mică putere) şi furnizează energie electrică.SIF Oltenia deţine 26,14% din companie, în timp ce Asociaţia Salariaţilor are 25,3% din Electromagnetica, emitent cu o evaluare bursieră de circa 75 milioane de lei..

Producătorul şi furnizorul de energie şi corpuri de iluminat Electromagnetica (ELMA) a obţinut, în primele nouă luni ale anului curent, venituri de 275,95 milioane de lei, în creştere cu aproape 30% faţă de cele din intervalul ianuarie-septembrie 2020, dar un rezultat net negativ, în urma creşterii cheltuielilor, după cum reiese din raportul companiei publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este efectul creşterii masive a cheltuielilor cu materiile prime şi consumabilele utlizate, care s-au ridicat la 248,44 milioane de lei, cu circa 50% peste cele din primele nouă luni ale lui 2020, în sumă de 165,17 milioane de lei. Încă din primul semestru, compania menţiona că preţurile energiei achiziţionate crescuseră foarte mult faţă de anul 2020, situaţie atipică pentru piaţa angro de energie din ultimii ani, cu atât mai mult cu cât previziunile de la finele anului trecut indicau o evoluţie similară anului 2020. Conform raportului de atunci, creşterea bruscă a preţului energiei electrice din piaţa angro, nu a putut să fie susţinută de creşteri ale preţului la vânzare în piaţa cu amănuntul, în urma unor clauze contractuale şi a reglementărilor ANRE.

“Pentru activităţile de trading şi furnizare energie, trimestrul al treilea a însemnat tranziţia la noile condiţii de evoluţie a pieţei, caracterizată de creşterea masivă a preţului la energie, gaze şi certificate de carbon. Pierderea înregistrată în trimestrul al doilea a fost stopată prin renegocierea contractelor şi închiderea poziţiilor de trading. S-a redus la minim achiziţia din PZU”, se menţionează în raporul companiei publicat vineri.

Pentru primele nouă luni ale anului, Electromagnetica a raportat cheltuieli cu angajaţii de 24,09 milioane de lei, în creştere cu 6,5% faţă de cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp alte cheltuieli s-au ridicat la 24,4 milioane de lei, cu 4% sub cele din primele trei trimestre ale lui 2020. În aceste condiţii, compania a raportat, pentru primele trei trimestre ale anului, o pierdere netă de aproape 20,7 milioane de lei, faţă de un profit net de 1,55 milioane de lei, în primele nouă luni ale anului trecut.

La data de 30 septembrie, Electromagnetica avea active totale de 400,2 milioane de lei, cu 1% sub cele de la începutul anului, în timp ce datoriile totale se ridicau la 86,67 milioane de lei, cu 23% mai mari decât cele de la 1 ianuarie 2021.

Electromagnetica a fost înfiinţată în anul 1930 şi produce corpuri, sisteme şi soluţii de iluminat cu LED, precum şi energie electrică din surse regenerabile (produsă în centrale hidroelectrice de mică putere) şi furnizează energie electrică.

SIF Oltenia deţine 26,14% din companie, în timp ce Asociaţia Salariaţilor are 25,3% din Electromagnetica, emitent cu o evaluare bursieră de circa 75 milioane de lei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.bursa.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!