0.8 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023

Energie – ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Romradiatoare – venituri în scădere şi pierdere de 1,5 milioane lei – 28.10.2022 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Romradiatoare Braşov (RRD), companie controlată de Transilvania Investments (TRANSI) la care antrenorul Mircea Lucescu are o participaţie de 16,5%, a înregistrat în primele nouă luni ale anului, venituri în scădere şi o pierdere de 1,5 milioane de lei, faţă de un profit de 1,4 milioane de lei în primele nouă luni ale lui 2021, conform raportului publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pentru primele nouă luni ale anului, Romradiatoare a avut cheltuieli de exploatare de 23 milioane de lei, cu aproape 24% sub cele din perioada ianuarie-septembrie 2021.

Cele cu materiile prime şi consumabilele s-au ridicat la 9,6 milioane de lei, cu mult sub cele 17,2 milioane de lei din primele trei trimestre ale anului trecut, în timp ce cheltuielile cu personalul au fost de 7,3 milioane lei, puţin peste cele din primele nouă luni ale lui 2021.

Romradiatoare Braşov (RRD), companie controlată de Transilvania Investments (TRANSI) la care antrenorul Mircea Lucescu are o participaţie de 16,5%, a înregistrat în primele nouă luni ale anului, venituri în scădere şi o pierdere de 1,5 milioane de lei, faţă de un profit de 1,4 milioane de lei în primele nouă luni ale lui 2021, conform raportului publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cifra de afaceri s-a ridicat la 20,3 milioane de lei, cu 36% sub cea din perioada ianuarie-septembrie 2021, circa 19,8 milioane de lei provenind din producţia vândută.

„Situaţiile financiare sunt influenţate de efectele economice ale războiului din Ucraina şi de efectele crizei energetice. Având în vedere structura pieţei materiilor prime cu problemele specifice lanţurilor de aprovizionare şi distribuţia geografică a furnizorilor şi clienţilor noştri, evoluţia viitoare a societăţii va fi în continuare dependentă de evoluţia acestor factori. Societatea a fost influenţată negativ şi de efectele liberalizării preţurilor gazelor şi energiei electrice, care au generat creşteri substanţiale la toate materiile prime, precum şi de criza forţei de muncă”, se arată în raportul Romradiatoare.

În plus, compania menţionează că nu a oprit niciun moment producţia şi şi-a adaptat resursele astfel încât să poată onora comenzile clienţilor, fără să producă pe stoc şi să blocheze resurse financiare.

Pentru primele nouă luni ale anului, Romradiatoare a avut cheltuieli de exploatare de 23 milioane de lei, cu aproape 24% sub cele din perioada ianuarie-septembrie 2021. Cele cu materiile prime şi consumabilele s-au ridicat la 9,6 milioane de lei, cu mult sub cele 17,2 milioane de lei din primele trei trimestre ale anului trecut, în timp ce cheltuielile cu personalul au fost de 7,3 milioane lei, puţin peste cele din primele nouă luni ale lui 2021.

În aceste condiţii, compania a raportat o pierdere din exploatare de 1,07 milioane de lei, faţă de un profit de 1,9 milioane lei în primele nouă luni ale anului trecut, la care s-a adăugat o pierdere din activităţile financiare de 0,4 milioane lei.

Romradiatoare proiectează şi produce schimbătoare de căldură şi sisteme de schimb termic (încălzire/răcire) pentru motoare şi alte aplicaţii industriale şi rezidenţiale, precum şi o gamă largă de piese metalice şi module asamblate. Evaluarea bursieră a companiei se ridică la puţin peste zece milioane de lei.

Transilvania Investments deţine 76,5% din compania cu sediul în Braşov.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.bursa.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!