3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Energie – Ioan Iordache, Asociația pentru energia hidrogenului: În România, lucrăm cu hidrogenul de peste 100 de ani, avem o industrie a hidrogenului matură – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ar fi bine să ne vedeți ca pe un croitor, pe noi, cei din comunitatea hidrogenului, a spus Ioan IORDACHE, Membru al Asociației Energia Inteligentă și Director Executiv, Asociația pentru energia hidrogenului din România, la cea de-a patra ediție a evenimentului FORUMUL GAZELOR NATURALE: Criza Energetică – Risc sau Oportunitate pentru FIT FOR 55, organizat de Financial Intelligence, în parteneriat cu Asociația Energia Inteligentă, pe 9 noiembrie 2022.

Cea mai avansată instalație de producere a hidrogenului ca tehnologie și capacitate din lume se va construi în Canada, cel mai târziu la anul ar trebui dată în funcțiune, e o instalație de 20 MW care va produce 4000 de metri cubi hidrogen pe oră...

Ar fi bine să ne vedeți ca pe un croitor, pe noi, cei din comunitatea hidrogenului, a spus Ioan IORDACHE, Membru al Asociației Energia Inteligentă și Director Executiv, Asociația pentru energia hidrogenului din România, la cea de-a patra ediție a evenimentului FORUMUL GAZELOR NATURALE: Criza Energetică – Risc sau Oportunitate pentru FIT FOR 55, organizat de Financial Intelligence, în parteneriat cu Asociația Energia Inteligentă, pe 9 noiembrie 2022.

El a spus: “Noi știm să facem hidrogenul azi, acum, de dumneavoastră depinde când – când vreți și când aveți banii. Dacă vreți în 2030, în 2030, dacă vreți mai târziu, se face mai târziu, cert este că, în România lucrăm cu hidrogenul de peste 100 de ani, avem o industrie a hidrogenului matură. Noi, ca asociație, suntem membrii în foruri europene de profil, am concatenat o rețea națională de persoane și instituții, care au interes sau capabilități în domeniului hidrogenului. De fiecare dată când suntem întrebați, răspundem, când ni se solicită concursul de Comisia parlamentară sau în grupul tehnic de la Ministerul Energiei. Însă la întrebarea când, răspund cei care au nevoie, nu cei care știu să facă.”

Ioan Iordache a mentionat ca hidrogenul va fi utilizat ca și combustibil, dar este mai mult decât un combustibil, este un vector de energie: „Hidrogenul, spre deosebire de gazul natural sau de alta hidrocarbură, nu-l găsim ca atare natură. 75% din Univers e hidrogen. În mijlocul Soarelui, e numai hidrogen. Se găsește în scoarța terestră, dar în cantități mici, în zonele unde sunt vulcani, se mai găsește în proporții mici în resursele de gaze naturale sau în diverse surse din scoarța terestră, dar cantitatea este foarte mică. Atunci, unica soluție pentru hidrogen este să-l fabrici. Sunt două metode mature din punct de vedere industrial și competitive.”

Prima dată în lume, hidrogen industrial prin cele două metode în același timp, s-a produs în România, la Târnăveni, se producea și prin chimizarea gazelor naturale și electroliza apei, potrivit domnului Iordache: „Acum, toată lumea e orbită de un topic: electroliză. Sunt foarte multe metode de a obține hidrogen verde, electroliza e doar una din ele și cea matură. Cea mai avansată instalație de producere a hidrogenului ca tehnologie și capacitate din lume se va construi în Canada, cel mai târziu la anul ar trebui dată în funcțiune, e o instalație de 2 MW care va produce 4000 de metri cubi hidrogen pe oră, o instalație care utilizează electricitate și evident că dacă vrem să discutăm de energie curată trebuie să discutăm despre low carbon energy, iar aici sunt două componente: regenerabilul și  nuclearul.

Cu un MW instalat într-un electrolizor, obținem vreo 200 de metri cubi de hidrogen sau vreo 18 kg. 1 Kg de hidrogen înseamnă o autonomie de o sută de kilometri pentru un vehicul. Vreau să insist pe un lucru: hidrogenul este un gaz incolor, insipid și inodor. La fel ca și gazul metan, în gazul metan se pun odorizanți. Hidrogenul e un gaz combustibil și trebuie să înțelegeți că cu orice combustibil nu te joci e acel triunghi al focului: combustibil, oxigen și sursa de foc”

VEZI AICI PREZENTAREA DOMNULUI IOAN IORDACHE

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!