30 C
București
joi, septembrie 21, 2023

Energie – Iranul livrează 40 de turbine Rusiei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Iranul a anunțat semnarea unui contract cu Rusia pentru furnizarea a "40 de turbine" destinate să ajute industria gazelor din această țară lovită de sancțiunile occidentale din cauza invaziei Ucrainei, potrivit presei locale, scrie AFP.

"În prezent, 85% din instalațiile și echipamentele necesare industriei gazelor sunt fabricate în interiorul țării și, ținând cont de această capacitate, recent a fost semnat un contract pentru exportul a 40 de turbine de fabricație iraniană în Rusia", a spus responsabilul.

În urma sancțiunilor decise de Occident după invazia Ucrainei la 24 februarie, Rusia și-a redus sau întrerupt livrările către mai multe țări europene, provocând o creștere a prețurilor la energie.

Iranul a anunțat semnarea unui contract cu Rusia pentru furnizarea a „40 de turbine” destinate să ajute industria gazelor din această țară lovită de sancțiunile occidentale din cauza invaziei Ucrainei, potrivit presei locale, scrie AFP.

„Succesele industriale” ale Iranului „nu se limitează la domeniul rachetelor și dronelor”, a declarat directorul executiv al companiei iraniene de gaze (Iranian Gas Engineering and Development Company), Reza Noushadi, citat de agenția de presă a Ministerului Petrolului, Shana.

„În prezent, 85% din instalațiile și echipamentele necesare industriei gazelor sunt fabricate în interiorul țării și, ținând cont de această capacitate, recent a fost semnat un contract pentru exportul a 40 de turbine de fabricație iraniană în Rusia”, a spus responsabilul.

El nu a precizat când a fost semnat contractul sau când se preconizează că vor fi livrate turbinele, scrie Agerpres.

În urma sancțiunilor decise de Occident după invazia Ucrainei la 24 februarie, Rusia și-a redus sau întrerupt livrările către mai multe țări europene, provocând o creștere a prețurilor la energie.

Kremlinul afirmă că sancțiunile au împiedicat întreținerea infrastructurii de gaze a Rusiei, blocând în special întoarcerea unei turbine Siemens trimise în Canada pentru reparații.

Occidentalii au acuzat Rusia că folosește gazele drept „armă”.

Potrivit lui Noushadi, sancțiunile americane împotriva Rusiei sunt menite să excludă Moscova de pe piața gazelor și să elimine „unul dintre cei mai mari concurenți” ai Statelor Unite pe această piață.

Rusia și Iranul, care dispun de unele dintre cele mai mari rezerve de gaz din lume, sunt ambele supuse unor severe sancțiuni americane. Cele două țări au subliniat în ultimele luni importanța creșterii cooperării bilaterale.

Președintele iranian, Ebrahim Raisi, i-a spus omologului său rus, Vladimir Putin, la mijlocul lui septembrie că cooperarea dintre cele două țări le va face „mai puternice”.

Președintele rus a vizitat Teheranul în iulie, unde s-a întâlnit cu președintele Raisi și cu liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, care a cerut, de asemenea, o „cooperare pe termen lung” mai puternică cu Moscova.

Teheranul a negat recent că a furnizat Rusiei arme folosite pentru ofensiva din Ucraina, ca răspuns la acuzațiile Kievului și aliaților săi occidentali, potrivit cărora Moscova folosește în Ucraina drone fabricate în Iran. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!