5.8 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Energie – Italia ar putea mări taxele pentru companiile energetice care au beneficiat de creșterea prețurilor energiei – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Europa se confruntă cu creșteri ale prețului energiei din cauza cererii puternice, a temerilor legate de aprovizionarea cu gaze naturale din Rusia și a nivelurilor scăzute ale stocurilor de gaze... Guvernele din Europa analizeză cum să atenueze creșterea prețurilor pentru a ajuta familiile și industria.Profiturile suplimentare trebuie să contribuie într-un fel la impozitarea generală pentru a permite luarea de măsuri pentru a-i ajuta pe cei mai puțin înstăriți”, a spus Giancarlo Giorgetti... Liderul Liga, Matteo Salvini, care și-a reiterat sprijinul pentru reintroducerea energiei nucleare, i-a cerut celei mai mari companii de utilități din Italia, Enel, să facă mai mult pentru a ajuta în problema facturilor pentru energie. ”Compania cu siguranță nu realizează profituri suplimentare din criza energetică actuală”, a spus un purtător de cuvânt al Enel, adăugând că creșterea prețurilor la gaze a afectat negativ companii precum Enel...

Italia ar putea mări taxele pentru companiile energetice care au beneficiat de creșterea prețurilor energiei, a declarat ministrul italian al industriei, transmite Reuters.

Europa se confruntă cu creșteri ale prețului energiei din cauza cererii puternice, a temerilor legate de aprovizionarea cu gaze naturale din Rusia și a nivelurilor scăzute ale stocurilor de gaze, ceea ce provoacă o creștere vertiginoasă a facturilor consumatorilor, scrie News.ro.

Guvernele din Europa analizeză cum să atenueze creșterea prețurilor pentru a ajuta familiile și industria.

”Cred că guvernul va merge în această direcție. Profiturile suplimentare trebuie să contribuie într-un fel la impozitarea generală pentru a permite luarea de măsuri pentru a-i ajuta pe cei mai puțin înstăriți”, a spus Giancarlo Giorgetti, când a fost întrebat dacă Roma va majora impozitul pe profit pentru astfel de companii, așa cum a făcut în 2008, când a avut loc o creștere a prețului petrolului

Giorgetti a făcut declarația la o conferință de presă convocată de partidul Liga pe tema prețurilor energieu.

Giorgetti este membru al partidului de extremă-dreapta Liga, care este un membru cheie al guvernului de coaliție al lui Mario Draghi.

Liderul Liga, Matteo Salvini, care și-a reiterat sprijinul pentru reintroducerea energiei nucleare, i-a cerut celei mai mari companii de utilități din Italia, Enel, să facă mai mult pentru a ajuta în problema facturilor pentru energie.

”Sperăm că Enel simte responsabilitatea socială de a realiza că obțin marje nebunești… ar trebui să pună o mână pe inimă și să redea o parte din profit familiilor și companiilor”, a spus el la aceeași conferință de presă.

Enel a declarat miercuri că a vândut la termen energia pe care o producea, ceea ce înseamnă că prețurile pe care clienții săi le plătesc acum se bazează pe costul energiei stabilit cu cel puțin 12 luni în urmă.

”Compania cu siguranță nu realizează profituri suplimentare din criza energetică actuală”, a spus un purtător de cuvânt al Enel, adăugând că creșterea prețurilor la gaze a afectat negativ companii precum Enel, care au cumpărat gaze pentru a produce energie.

Enel este una dintre cele mai mari companii de energie verde din lume.

Premierul Draghi a spus luni că furnizorii care au beneficiat de creșterea prețurilor ar trebui să împartă profiturile cu societatea.

Salvini l-a îndemnat pe Draghi să pregătească un pachet suplimentar de împrumuturi pentru a reduce facturile la energie și pentru a ajuta companiile a căror activitate este afectată de o creștere a infecțiilor cu coronavirus.

”I-am cerut lui Draghi să facă un efort extraordinar pentru a sprijini afacerile și a le ajuta să facă față costului energiei”, a spus Salvini.

În observațiile făcute la începutul acestei săptămâni, Salvini a cerut o creștere a deficitului bugetar în valoare de cel puțin 30 de miliarde de euro (34,08 miliarde de dolari).

Roma a cheltuit deja peste 8 miliarde de euro, in iulie, pentru a reduce creșterile facturilor la energie.

Spania a declarat în octombrie anul trecut că prețurile mai mari ale energiei aduc beneficii inechitabile companiilor energetice și a propus o recuperare a profiturilor, dar a revenit ulterior la unele dintre măsuri.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!