4 C
București
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Energie – Japonia analizează suplimentarea ofertei de petrol din rezervele strategice, pentru a atenua creșterea prețurilor acestuia – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Cu toate acestea, Japonia ar putea avea probleme să justifice o astfel de măsură deoarece, în conformitate cu propriile legi, țara poate folosi din rezerve doar în cazul constrângerilor de aprovizionare sau dezastrelor naturale, dar nu pentru a scădea prețurile, scrie News.ro... Administrația americană a președintelui Joe Biden, care se confruntă cu scăderea cotelor de aprobare din partea populației și cu prețuri mai mari la benzină, a presat unele dintre cele mai mari economii ale lumii să ia în considerare eliberarea de petrolul din rezervele lor strategice pentru a reduce prețurile ridicate la energie... Japonia ia în considerare pentru prima dată să elibereze petrol din rezervele sale strategice pentru a reduce creșterea prețului acestuia, a informat agenția de presă Kyodo, în timp ce prim-ministrul Fumio Kishida și-a exprimat disponibilitatea de a contracara cotațiile mari ale țițeiului la solicitarea Statelor Unite.

Japonia ia în considerare pentru prima dată să elibereze petrol din rezervele sale strategice pentru a reduce creșterea prețului acestuia, a informat agenția de presă Kyodo, în timp ce prim-ministrul Fumio Kishida și-a exprimat disponibilitatea de a contracara cotațiile mari ale țițeiului la solicitarea Statelor Unite, transmite Reuters.

Cu toate acestea, Japonia ar putea avea probleme să justifice o astfel de măsură deoarece, în conformitate cu propriile legi, țara poate folosi din rezerve doar în cazul constrângerilor de aprovizionare sau dezastrelor naturale, dar nu pentru a scădea prețurile, scrie News.ro.

Administrația americană a președintelui Joe Biden, care se confruntă cu scăderea cotelor de aprobare din partea populației și cu prețuri mai mari la benzină, a presat unele dintre cele mai mari economii ale lumii să ia în considerare eliberarea de petrolul din rezervele lor strategice pentru a reduce prețurile ridicate la energie.

Cererile includ o solicitare adresată pentru prima dată Chinei să ia în considerare furnizarea de țiței din rezervele strategice.

”Luăm în considerare ceea ce putem face din punct de vedere legal, pornind de la premiza că Japonia se va coordona cu Statele Unite și alte țări în cauză. Vrem să tragem o concluzie după ce luăm în considerare în detaliu situația cu care se confruntă fiecare țară și ce poate face Japonia”, a spus Kishida reporterilor.

Japonia a folosit în trecut rezervele de petrol pentru a face față consecințelor războiului din Golf de la începutul anilor 1990 și cutremurului și tsunami-ului mortal din 2011.

Secretarul șef al cabinetului, Hirokazu Matsuno, a declarat joi că Tokyo urmărește îndeaproape impactul creșterii prețului petrolului asupra celei de-a treia mare economie din lume.

Japonia, săracă în resurse, primește marea majoritate a petrolului necesar din Orientul Mijlociu.  Creșterea recentă a prețurilor petrolului și slăbirea yenului duc la creșterea costului importurilor, dând o lovitură dublă unei națiuni dependente de comerț.

Guvernul lui Kishida a dezvăluit vineri un plan de stimulare record, de 490 de miliarde de dolari, care include măsuri pentru a contracara creșterea preșului petrolului. Guvernul intenționează să subvenționeze rafinăriile de petrol în speranța de a limita prețurile angro la benzină și carburanți și pentru a atenua impactul pentru populație și firme.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!