16.4 C
București
marți, septembrie 27, 2022

Energie – Kostas Skrekas, ministrul Mediului și Energiei din Grecia, la RIGC: Anul  acesta, 46% din energia consumată  în Grecia va veni din surse regenerabile – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Anul acesta, 46% din energia consumată în Grecia va veni din surse regenerabile, ceea ce înseamnă o creștere de 4 ori a gradului de penetrare a energiei regenerabile, a declarat Kostas Skrekas, ministrul Mediului și Energiei din Grecia, la RIGC.

Anul trecut am exportat 0,7 bcm din Grecia către Bulgaria și către celalalte țări din vecinătate.

Până acum, în primele 20 de zile, consumul de gaze a fost redus cu aproximativ 40%.

Anul  acesta, 46% din energia consumată  în Grecia va veni din surse regenerabile,  ceea ce înseamnă o creștere de 4 ori a gradului de penetrare a energiei regenerabile, a declarat Kostas Skrekas, ministrul Mediului și Energiei din Grecia, la RIGC.

Kostas Skrekas a explicat: “Întrebarea este de ce discutăm acum despre securitatea energetică în Europa, de ce nu am discutat acum 10 ani sau 20 de ani. Răspunsul este foarte simplu. Pentru că acum Rusia șantajează Europa cu sistarea completă a aprovizionării. Europa depinde foarte mult de gazul rusesc.

Pot să vă asigur că Europa va rămâne unită. Europa și Grecia vor continuă să acorde sprijin Ucrainei până la capăt, împotriva acestei invazii rusești devastatoare.

Grecia are o uzina de gazeificare la Atena, cu o capacitate de aproape 7 bcm. Am crescut cu 10% capacitatea de gazeificare  în urmă cu câteva luni. Am instalat și o unitate de stocare plutitoare și în felul acesta am dublat capacitatea de înmagazinare a acestei stații de gazeificare. Anul trecut am exportat 0,7 bcm din Grecia către Bulgaria și către celalalte țări din vecinătate. Anul acesta, în primele nouă luni, am reușit să exportăm peste 2 bcm. Deci am triplat cantitățile de gaze naturale exportate din Grecia către țările vecine. Avem în plan construirea unei noi unități plutitoare în Alexandropolis.

Pentru nouă conducta de gaze avem interoconectorul cu Bulgaria , iar începutul exploatării va fi marcat peste câteva zile. Operaționalizarea interconectorului ne va permite să creștem capacitatea de export a Greciei către Bulgaria și din Bulgaria către Europa de Sud Est.  Grecia este un punct de intrare a gazelor către zona Balcanilor și Bulgaria este o zona de tranzit către restul Europei de Sud Est.

Avem și o triplare a interconexiunii cu Albania și o dublare a interconexiunii cu Bulgaria. Lucrările vor fi finalizate la sfârșitul acestui an cu o dublare a interconexiunii cu Macedonia și cu Italia. Dorim să conectăm Egiptul cu Grecia la o capacitate de 3 GW prin interconectare. Astfel vom  putea importa energie verde din Egipt la un preț competitiv și prin Bulgaria această energie verde și ieftină va fi trimisă către Europa Centrală.

În  această strategie pe care o urmăm, un rol important îl are eficiența energetică. Anul acesta am încercat din răsputeri să reducem consumul de energie. Am redus consumul de gaze cu 22% în iunie, 14% în iulie și 14%  în august . Până acum, în primele 20 de zile, consumul de gaze a fost redus cu aproximativ 40%. În felul acesta, gazul pe care nu îl consumăm poate fi dat către restul țărilor europene.

Anul  acesta, 46% din energia consumată  în Grecia va veni din surse regenerabile,  ceea ce înseamnă o creștere de 4 ori a gradului de penetrare a energiei regenerabile, anul acesta cu aproximativ  2000 MW, 3 GW în ultimii 3 ani și ne așteptăm ca până în 2026 60% din consumul de eenergie să provină din surse regenerabile, cu 70% până la sfârșitul acestui deceniu”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!