4 C
București
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Energie – Livrările de gaze ruseşti prin conducta Yamal-Europe către Germania au fost din nou inversate către Rusia – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Sâmbătă, livrările de gaze ruseşti prin conducta Yamal-Europe către Germania au fost din nou inversate către Rusia, potrivit datelor de sâmbătă ale operatorului german al conductei... Debitele de intrare la punctul de contorizare Mallnow au fost zero la ora 10:00 GMT, fiind în această stare timp de trei ore, după ce de joi au fost la un volum orar de peste 3.000.000 de kilowaţi-oră (kWh).

Sâmbătă, livrările de gaze ruseşti prin conducta Yamal-Europe către Germania au fost din nou inversate către Rusia, potrivit datelor de sâmbătă ale operatorului german al conductei, Gascade, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, contractele futures pentru gaze în Europa au crescut cu până la 23% din cauza opririi fluxurilor din Rusia către vest.

Cea mai recentă inversare a livrărilor vine pe fondul acuzaţiilor unor politicieni că Rusia restricţionează livrările către Europa. Motivul? Pentru a face presiuni asupra Uniunii Europene să aprobe conducta Nord Stream 2, care este curs de autorizare în Germania.

Cu toate acestea, Rusia a respins aceste acuzații şi a promis suplimentarea livrărilor către Occident începând cu 8 noiembrie.

Debitele de intrare la punctul de contorizare Mallnow au fost zero la ora 10:00 GMT, fiind în această stare timp de trei ore, după ce de joi au fost la un volum orar de peste 3.000.000 de kilowaţi-oră (kWh), arată datele Gascade de sâmbătă. Fluxurile de ieşire la Mallnow – sau cererile de transport de gaze în Polonia din Germania – au fost de 1.442.934 kWh/oră pentru a doua oră consecutivă.

Fluxurile în Germania la Mallnow, care se află la graniţa cu Polonia, au fost oprite sâmbăta trecută şi au fost reluate abia joi. Un purtător de cuvânt al companiei poloneze de gaze PGNiG a declarat: “Totul este în regulă din punctul nostru de vedere. Contractul cu Gazprom este în curs de executare”, a spus purtătorul de cuvânt, referindu-se la furnizorul rus de gaze. Contractul PGNiG cu Gazprom prevede livrări de aproximativ 10 miliarde de metri cubi (bcm) de gaze pe an, din care cel puţin 8,7 miliarde de metri cubi în cadrul unui acord de tip take-or-pay.


<!–


–>

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!