1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Energie – Lucian Rusu: “Declarațiile iresponsabile privind frânarea decarbonării pot afecta atractivitatea României pentru marii investitori” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Lucian Rusu ne-a transmis: “Din păcate, dezinformarea publică pentru descurajarea tranziției către energia verde, promovată în ultimul timp de către formațiuni extremiste, influențează și investitori mari din energie, cum este cazul italienilor de la ENEL, care au anunțat că se vor retrage de pe piața din România.

• 0,68 lei/kWh pentru un consum lunar sub pragul de 100 kWh sau cei care au dispozitive medicale necesare efectuării tratamentelor, au în întreținere cel puțin 3 copii (cu anumite limite de vârstă) sau este o familie monoparentală cu cel puțin un copil...

Declarațiile iresponsabile privind frânarea decarbonării pot afecta atractivitatea României pentru marii investitori, consideră prim-vicepreşedintele PNL Iaşi, Lucian Rusu, numit recent secretar general adjunct al Guvernului României. 

Lucian Rusu ne-a transmis: “Din păcate, dezinformarea publică pentru descurajarea tranziției către energia verde, promovată în ultimul timp de către formațiuni extremiste, influențează și investitori mari din energie, cum este cazul italienilor de la ENEL, care au anunțat că se vor retrage de pe piața din România.

Retragerea lor este determinată inclusiv de interesul de a investi în statele care susțin tranziția energetică spre surse regenerabile. Este normal ca un agent economic să urmărească mereu predictibilitatea și randamentul pieței, compatibilitatea între agenda sa de investiții și politicile statului în care planifică această investiție.

De aceea, declarațiile iresponsabile, cum sunt și recentele poziționări ale AUR, care a cerut frânarea decarbonării, pot afecta atractivitatea României pentru marii investitori.

Guvernul României și autoritățile publice abilitate iau măsuri pentru asigurarea accesului neîntrerupt la energie și gaze naturale a clienților, care NU vor fi afectați de eventuala retragere a unui jucător de pe piața de energie. De altfel, putem vorbi despre o schimbare a acționariatului și nu despre dispariția ENEL România.

Eforturile guvernamentale urmăresc să protejeze atât economia cât și populația. De aceea, ne dorim să menținem atractivitatea și încrederea în rândul marilor investitori, să asigurăm echilibrul pieței și o dezvoltare sustenabilă a mixului energetic național ceea ce implică automat și tranziția către o energie verde.

Prioritară rămâne și asigurarea unor prețuri decente în facturile fiecărui cetățean. De aici și prevederile OUG 119/2022 – a cărei lege de aprobare a fost adoptată de Camera Deputaților – conform căreia consumatorii casnici vor plăti următoarele prețuri finale plafonate la energie electrică:

• 0,68 lei/kWh pentru un consum lunar sub pragul de 100 kWh sau cei care au dispozitive medicale necesare efectuării tratamentelor, au în întreținere cel puțin 3 copii (cu anumite limite de vârstă) sau este o familie monoparentală cu cel puțin un copil.
• 0,8 lei/kWh pentru un consum lunar între 100 kWh și 255 kWh;
• 1,3 lei/kWh pentru un consum de peste 300 kWh;
• în cazul gazelor naturale se prevăd 0,31 lei kWh/lună pentru clienţii casnici”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!