1.9 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Energie – Marcel Ciolacu vrea ca problema tarifelor din domeniul energiei să fie discutată în CSAT – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că problema preţurilor la energie trebuie discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT): “Părerea mea că deja lucrurile nu ţin de o simplă şedinţă de coaliţie... Potrivit acestuia, în România este în vigoare Legea 21 din 1996, care reglementează concurenţa şi în acest context susţine că Guvernul poate dispune măsuri pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor în situaţii excepţionale: “Este evident că suntem într-o plină criză... ... Nu se poate la Hidroelectrica să iasă pe piaţă cu 3300, pentru consumatorii non-casnici!”, a adăugat Ciolacu, potrivit News.roÎntrebat dacă susţine opinia lui Mihai Tudose care e de părere că ministrul Energiei, Virgil Popescu, ar trebui să demisioneze ori să fie demis, Marcel Ciolacu a răspuns: “Eu ţin cont de părerile domnului Mihai Tudose şi de experienţa domniei sale, cred că este o decizie care ar trebui luată în coaliţie, împreună cu primul ministru”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că problema preţurilor la energie trebuie discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT): “Părerea mea că deja lucrurile nu ţin de o simplă şedinţă de coaliţie, cred că se impune un CSAT, luate hotărâri rapide, nu să ne dăm cu părerea la televizor cum trebuie să facem”.

Potrivit acestuia, în România este în vigoare Legea 21 din 1996, care reglementează concurenţa şi în acest context susţine că Guvernul poate dispune măsuri pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor în situaţii excepţionale: “Este evident că suntem într-o plină criză, cred că lumea nu mai aşteaptă dispute la televizor sau să ne dăm cu părerea la televizor, aşteaptă ca această coaliţie care are o majoritate confortabilă în Parlamentul României, aşteaptă soluţii. Nu pe 1 aprilie, le aşteaptă de îndată. În afară de persoanele vulnerabile, până la urmă sunt afectaţi toţi românii, noi vorbim aici şi de industria românească şi de producţie şi de cât de productivi mai suntem la aceste preţuri. Vă reamintesc că există legea 21/1996 unde avem cadrul legal pentru reglementarea marjei de profit la furnizori şi producători pentru şase luni. În împrejurări excepţionale precum situaţii de criză, dezechilibru major între cerere şi ofertă, Guvernul poate dispune măsuri cu caracter temporar pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor. Numai trebuie ca şi miniştrii, indiferent ce funcţie în Guvern ocupă aceşti miniştri – apărem la televizor şi să găsim explicaţii sau că avem, dom-le, ştiţi că există ratingul de ţară – noi vorbim acum de România, trece printr-o perioadă foarte complicată, vorbim de toată industria românească, atât cât a rămas din ea după 30 de ani de la Revoluţie”.

Ciolacu a afirmat că piaţa energiei a fost liberalizată de fostul premier Ludovic Orban fără a exista “un plan şi o viziune clară” şi fără a se căuta noi capacităţi de producţie.

“Vă reamintesc că la toate societăţile şi firmele din energie statul român este acţionar. Nu se poate la Hidroelectrica să iasă pe piaţă cu 3300, pentru consumatorii non-casnici!”, a adăugat Ciolacu, potrivit News.ro.

Întrebat dacă susţine opinia lui Mihai Tudose care e de părere că ministrul Energiei, Virgil Popescu, ar trebui să demisioneze ori să fie demis, Marcel Ciolacu a răspuns: “Eu ţin cont de părerile domnului Mihai Tudose şi de experienţa domniei sale, cred că este o decizie care ar trebui luată în coaliţie, împreună cu primul ministru”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!