32.9 C
București
sâmbătă, august 13, 2022

Energie – Marea Nordului va deveni ”centrala energetică verde a Europei” în 2050 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Șefii de Guvern din Danemarca, Germania, Olanda și Belgia au decis, la o reuniune pe teme de energie, că crească de zece ori capacitatea eoliană din Marea Nordului, la nivelul anului 2050, până la 150 GW, scrie Agerpres.

Cele patru țări au inclus și un angajament pentru a ajunge în 2030 la 65 GW producție eoliană marină, ceea ce va presupune o creștere de cinci ori a cifrei actuale.

Dacă producția va ajunge la 150 GW în 2050, asta va echivala cu jumătate din obiectivul stabilit în sectorul energiei eoliene pentru acel an de Comisia Europeană, cu scopul ca Europa să devină neutră în ceea ce privește emisiile poluante...

Marea Nordului ar putea deveni “centrala energetică verde a Europei” în trei decenii, grație impulsionării energiei eoliene offshore, conform unui angajament luat miercuri de patru țări, relatează agenția EFE.

Șefii de Guvern din Danemarca, Germania, Olanda și Belgia au decis, la o reuniune pe teme de energie, că crească de zece ori capacitatea eoliană din Marea Nordului, la nivelul anului 2050, până la 150 GW, scrie Agerpres.

Angajamentul reprezintă un pas înainte în eforturile Uniunii Europene de a reduce dependența de combustibilii fosili, în special din Rusia, și de a impulsiona dezvoltarea energiilor regenerabile, pentru o mai mare rezistență energetică, conform declarației semnate în localitatea daneză Esbjerg (vest).

“În Europa ne confruntăm cu anumite provocări care ne afectează economiile și securitatea. Acesta este un pas important pentru a le face față”, a spus premierul danez, Mette Frederiksen, care a vorbit despre transformarea Mării Nordului în “centrala energetică verde” a Europei.

Cele patru țări au inclus și un angajament pentru a ajunge în 2030 la 65 GW producție eoliană marină, ceea ce va presupune o creștere de cinci ori a cifrei actuale.

Dacă producția va ajunge la 150 GW în 2050, asta va echivala cu jumătate din obiectivul stabilit în sectorul energiei eoliene pentru acel an de Comisia Europeană, cu scopul ca Europa să devină neutră în ceea ce privește emisiile poluante.

Producția de energie eoliană din Marea Nordului va permite de asemenea, în 2050, furnizarea de electricitate la 230 de milioane de gospodării europene, subliniază textul.

“Nu este doar o declarație, ci și un set de instrumente pentru ceea ce avem de făcut și vom face în perioada următoare”, a spus cancelarul german Olaf Scholz.

Președintele CE, Ursula von der Leyen, prezentă, de asemenea, la Esbjerg, a calificat acest acord drept “un angajament politic foarte puternic” și a subliniat că momentul pentru creșterea investițiilor în energie eoliană este acum.

“Cu cât suntem mai independenți în Europa, cu atât mai independenți vom fi de Rusia”, a spus Von der Leyen.

Așa numita “centrală energetică verde europeană” va consta în multiple proiecte eoliene maritime și centre conectate între ele, producție la scară largă, precum și interconectori de electricitate și hidrogen verde.

Semnatarii deschid porțile și altor țări din așa-numita Cooperare Energetică a Mării Nordului (NSEC), care include Franța, Irlanda, Luxemburg, Norvegia și Suedia

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!