27.1 C
București
miercuri, mai 25, 2022

Energie – Marii producători de petrol din OPEC+ ignoră cererile privind o majorare semnificativă a producției – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Reuniți la Viena, reprezentanții celor 13 state membre ale Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) și ai celor 10 state aliate în frunte cu Rusia, reunite toate sub umbrela OPEC+, au convenit "să își ajusteze în sus nivelul total de producție cu 432.000 de barili pe zi pentru luna mai", se arată într-un comunicat de presă publicat la finalul reuniunii, scrie Agerpres.

Prin această decizie, alianța marilor producători de petrol nu deviază de la linia anunțată în primăvara lui 2021 privind redresarea treptată a producției, după reducerile drastice decise pentru a face față șocului provocat de pandemia de Covid-19...

OPEC+ optează pentru menținerea statu quo-ului în pofida faptului că la data de 7 martie cotația barilului de petrol a atins un nivel record, depășind 130 de dolari.

Grupul OPEC+, compus din Organizația Statelor Exportatoare de Petrol și alți mari producători de țiței, a decis o nouă majorare modestă a producției de petrol, ignorând solicitările vizând o creștere semnificativă a ofertei pentru a reduce presiunile asupra prețurilor, provocate de războiul din Ucraina, transmite AFP.

Reuniți la Viena, reprezentanții celor 13 state membre ale Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) și ai celor 10 state aliate în frunte cu Rusia, reunite toate sub umbrela OPEC+, au convenit “să își ajusteze în sus nivelul total de producție cu 432.000 de barili pe zi pentru luna mai”, se arată într-un comunicat de presă publicat la finalul reuniunii, scrie Agerpres.

Prin această decizie, alianța marilor producători de petrol nu deviază de la linia anunțată în primăvara lui 2021 privind redresarea treptată a producției, după reducerile drastice decise pentru a face față șocului provocat de pandemia de Covid-19. OPEC+ optează pentru menținerea statu quo-ului în pofida faptului că la data de 7 martie cotația barilului de petrol a atins un nivel record, depășind 130 de dolari. Între timp, cotațiile au mai scăzut, dar rămân peste pragul de 100 de dolari.

Joi, în jurul orei 12:30 GMT, cotația barilului de țiței Brent din Marea Nordului era în scădere cu 5,08%, până la 107,69 dolari, în timp ce barilul de țiței american WTI era în scădere cu 5,43%, până la 101,96 dolari, după apariția în presă a unor informații potrivit cărora SUA se pregătesc să elibereze pe piață o cantitate mare de petrol din rezerva strategică.

Potrivit Bloomberg, Casa Albă ar urma să anunțe joi un plan care prevede eliberare a un milion de barili de țiței pe zi.

“În total, până la 180 de milioane de barili de petrol ar urma să fie scoși din rezervele strategice, ceea ce ar fi o cantitate fără precedent. Dacă această eliberare se va produce, piața petrolieră nu ar mai fi sub-aprovizionată”, susține analistul Commerzbank, Carsten Fritsch.

Următoarea reuniune a OPEC+ este programată pentru 5 mai.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!