27.2 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Energie – Mario Draghi semnează un acord în Algeria pentru creșterea importurilor de gaze – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Italia, care își asigură aproximativ 40% din importurile de gaze din Rusia, se străduiește să își diversifice mixul de aprovizionare cu energie pe măsură ce conflictul din Ucraina se intensifică, scrie News.ro. La începutul acestei săptămâni, Cingolani a declarat că Italia discută cu șapte țări pentru a-și asigura mai multe gaze, unele discuții fiind ”într-un stadiu foarte avansat”.

Eni, care deține contracte de gaze pe termen lung cu Sonatrach, a anunțat în martie o descoperire semnificativă în deșertul algerian, cu aproximativ 140 de milioane de barili de petrol.

Prim-ministrul italian Mario Draghi efectuează o vizită în Algeria pentru a semna un acord de creștere a importurilor de gaze, au declarat două surse apropiate situației, în timp ce Roma își intensifică eforturile de a apela la surse alternative de aprovizionare după invazia Rusiei în Ucraina, transmite Reuters.

Draghi va călători cu o delegație care îi va include pe șeful grupului energetic italian Eni, ministrul de Externe Luigi Di Maio și ministrul Tranziției Energetice Roberto Cingolani, a declarat o sursă guvernamentală.

Italia, care își asigură aproximativ 40% din importurile de gaze din Rusia, se străduiește să își diversifice mixul de aprovizionare cu energie pe măsură ce conflictul din Ucraina se intensifică, scrie News.ro.

La începutul acestei săptămâni, Cingolani a declarat că Italia discută cu șapte țări pentru a-și asigura mai multe gaze, unele discuții fiind ”într-un stadiu foarte avansat”.

Di Maio și directorul generalal Eni, Claudio Descalzi, au vizitat Algeria în ultimele săptămâni pentru a discuta despre consolidarea legăturilor energetice.

Algeria este al doilea cel mai mare furnizor de gaze al Italiei, iar conducta Transmed pompează gaze algeriene pe țărmurile italiene din 1983.

Conducta are o capacitate zilnică de peste 110 milioane de metri cubi (mmc), dar în prezent transportă mai puțin de 60 mcm.

Creșterea consumului intern, investițiile insuficiente și instabilitatea politică, inclusiv închiderea unei conducte către Spania din cauza unei dispute cu Marocul, au plafonat exporturile algeriene.

Dar anul trecut importurile italiene au crescut cu 76% la 21,2 miliarde de metri cubi (bcm) – 29% din fluxurile totale.

Roma a spus că vrea să asigure încă 9 miliarde de metri cubi din țara nord-africană.

”Draghi va semna acordul instituțional între țări și apoi Eni și Sonatrach vor finaliza aspectele tehnice”, a spus sursa.

Acordul va include și co-investiții în proiecte de energie regenerabilă.

Compania algeriană de petrol și gaze Sonatrach, deținută de stat, a purtat discuții cu Eni, controlată de stat, cu privire la modul de creștere a furnizării de gaze către Italia pe termen scurt și mediu.

Eni, care deține contracte de gaze pe termen lung cu Sonatrach, a anunțat în martie o descoperire semnificativă în deșertul algerian, cu aproximativ 140 de milioane de barili de petrol. Dar există îndoieli cu privire la cât de mult poate fi crescută capacitatea pe termen scurt.

”Producția poate fi crescută rapid folosind tehnici de umplere, pentru a îmbunătăți producția la puțurile care produc deja, iar câmpurile care nu produc încă pot fi accelerate”, a spus o a doua sursă.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!