19.7 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Energie – Mesaj de la șeful celui mai mare fond de investiții din lume… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Generația millenials (cu naștere între anii 1981 și 1996) a Occidentului, deși nu a avut oportunități de cariere foarte ridicate și a fost ținută departe de activele scumpe dobândite de generațiile precedente, cel puțin nu a avut grija zilei de mâine...

O generație care crede că totul i se cuvine va afla în curând în premieră ce este penuria și cum anumite bunuri vor deveni inaccesibile având în vedere inflația, spune Rob Kapito, președinte și fondator al BlackRock ce deține fonduri cu participații importante la cele mai mari companii din lume...

„Avem o generație care crede că totul i se cuvine și nu a făcut niciodată vreun sacrificiu”, a declarat managerul de fonduri care potrivit publicației Market Watch are un câștig anual de 19 milioane dolari.

Președintele și fondatorului companiei BlackRock ce are în administrare active de 10 trilioane dolari avertizează asupra impactului inflației. Șocul se va răsfrânge în special asupra generației tinere care nu este obișnuită cu lipsurile.

Gadgeturi, călătorii, haine „cool” și petreceri în cluburi. Generația millenials (cu naștere între anii 1981 și 1996) a Occidentului, deși nu a avut oportunități de cariere foarte ridicate și a fost ținută departe de activele scumpe dobândite de generațiile precedente, cel puțin nu a avut grija zilei de mâine. Lucrurile s-ar putea schimba în anii următori, dominați de inflație, vine un avertisment din zona fondului cu cele mai mari active în administrare în lume.

O generație care crede că totul i se cuvine va afla în curând în premieră ce este penuria și cum anumite bunuri vor deveni inaccesibile având în vedere inflația, spune Rob Kapito, președinte și fondator al BlackRock ce deține fonduri cu participații importante la cele mai mari companii din lume. „Pentru prima dată, această generație va merge la un magazin și nu va fi capabilă să ia ce vrea”, a declarat acesta, potrivit revistei Fortune, în Austin, capitala statului Texas, la convenția anuală a industriei petroliere.

În SUA indicele prețurilor de consum are o majorare anualizată de 7,9%, reprezentând cea mai mare rată a scumpirilor din ultimii 40 de ani. Mai mult decât atât, Rezerva Federală Americană a avertizat că inflația ridicată ar urma să fie persistentă pentru următorii 3 ani.

Kapito de la BlackRock avertizează că trebuie să ne punem centurile de siguranță pentru a întâmpina ceea ce încă nu am văzut. „Avem o generație care crede că totul i se cuvine și nu a făcut niciodată vreun sacrificiu”, a declarat managerul de fonduri care potrivit publicației Market Watch are un câștig anual de 19 milioane dolari.

Inflația este antrenată de injecții monetare masive ale băncilor centrale din țările dezvoltate în anii 2020-2021. Practic, scumpirile sunt o rezultantă a politicii #StaiAcasă! în care oamenii au fost plătiți de guverne cu bani tipăriți (datorie emisă fără acoperire) pentru „a sta pe canapea și a salva vieți” într-un răstimp în care livrările de bunuri și servicii s-au redus drastic.

Unul din cei care a avertizat încă din luna mai a anului 2020 asupra șocului politicilor de lockdown a fost fondatorul Tesla Elon Musk. Într-un interviu pentru realizatorul media Joe Rogan, el a spuis că politica #StaiAcasă! este rezultatul unei viziuni absurde și că economia nu este un corn al abundenței din care să iei tot ce îți dorești în timp ce stai pe canapea. „Să fac lucrurile clare pentru proștii de acolo: dacă nu fabrici bunuri, nu există bunuri!”, declara atunci Musk.

Numai în anul 2020 cantitatea de bani în dolari a urcat cu peste 20%, cea mai mare rată postbelică și pompele inflaționiste ale băncii centrale a SUA nu s-au oprit nici anul trecut, așa cum se vede pe graficul atașat oferit de Saint Louis Fed și care arată că de la declanșarea crizei subprime în vara anului 2007 și până la începutul acestui an cantitatea de dolari M2 aproape s-a triplat.

Mesaj de la șeful celui mai mare fond de investiții din lume către „tinerii frumoși și liberi”: A sosit vremea să aflați ce este penuria

Lichiditatea abundentă nu numai că a inflamat la loc piețele de acțiuni și a dus înapoi indicii bursei americane peste valorile de la declanșarea șocului coronavirus, dar a căutat tot felul de deubușee, de la imobiliare, până la criptomonede.

În mod particular, prețurile de petrol și la gazele naturale au fost inflamate cu lichiditatea abundentă, investitorii folosind și criza ucraineană ca pretext pentru aglomerarea piețelor cu ordine de cumpărare. Creșterile sunt generalizate pe segmentul mărfuri, unde indicele de profil măsurat de banca americană de investiții Goldman Sachs a ajuns la cele mai ridicate niveluri din ultimii 8 ani.

Portalul Trading economics indică rate anualizate de creștere de 68% la grău, de 83% la cafea, 35% la lapte, 78% la bumbac, 91% la ovăz, 64% la cobalt, 37% la bitum, 59% la aluminiu, 67% la cositor, 50% la zinc, 105% la nichel, 155% la magneziu, 31% la zahăr și porumb. Aflăm cu toții cât a costat politica statului pe canapea.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!