3.4 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Energie – Mihaela Popescu, Preşedinte TenarisSilcotub: Peste 40% din volumul de energie electrică a ajuns să se tranzacţioneze pe PZU, ceea ce este o anomalie, comparativ cu orice altă țară din Europa cu resurse energetice similare cu ale României – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Nu în ultimul rând, prin schimbările promovate în ultimul an din punctul de vedere al reglementărilor, s-a ajuns ca peste 40% din volumul de energie electrică să se tranzacţioneze pe Piața pentru Ziua Următoare (PZU)... Peste 40% din volumul de energie electrică a ajuns să se tranzactioneze pe Piața pentru Ziua Următoare (PZU), care este o piață spot, ceea ce este o anomalie, comparativ cu orice altă țară din Europa cu resurse energetice similare cu ale României, consideră Mihaela Popescu – Preşedinte TenarisSilcotub..

Peste 40% din volumul de energie electrică a ajuns să se tranzactioneze pe Piața pentru Ziua Următoare (PZU), care este o piață spot, ceea ce este o anomalie, comparativ cu orice altă țară din Europa cu resurse energetice similare cu ale României, consideră Mihaela Popescu – Preşedinte  TenarisSilcotub.

Domnia sa  ne-a declarat: “Situația în care ne aflăm astăzi este una paradoxală. România, spre deosebire de alte state din Europa, are resurse primare și își poate acoperi cererea internă de energie electrică în proporție de peste 90%. În plus, are un mix energetic echilibrat, fiind în același timp 67% CO2 free (50% reprezintă energie verde și 17% energie nucleară) și cu toate acestea, prețul energiei electrice este unul din cele mai ridicate din Europa, net superior de exemplu, Germaniei care importă o mare parte din energie electrică. O situație similară există și în ceea ce privește resursele de gaz.

România se află în primele trei țări din Europa din perspectiva autonomiei de gaz, producția internă poate acoperi peste 80% din consumul intern. Cu toate acestea, consumatorii nu beneficiază de existența aceastei resurse primare și plătesc astăzi prețuri la gaz similare cu cele la nivel european, care sunt dependente de importul de gaz, în special cel din Rusia (Europa importă peste 80% din necesar). Nu în ultimul rând, prin schimbările promovate în ultimul an din punctul de vedere al reglementărilor, s-a ajuns ca peste 40% din volumul de energie electrică să se tranzacţioneze pe Piața pentru Ziua Următoare (PZU), care este o piață spot, ceea ce este o anomalie, comparativ cu orice altă țară din Europa cu resurse energetice similare cu ale României.

Atât energia electrică, cât și gazul sunt resurse primare și ar fi de dorit că la nivelul autorităților să existe o preocupare de a le încorpora în produse cu valoare adăugată mare, care să fie exportate și care să echilibreze balanța comercială a României”.

Adrian Popescu, TMK ARTROM: Creșterea prețurilor energetice conduce în cascadă și la alte majorări de costuri pentru majoritatea materialelor și a serviciilor; crește brusc și semnificativ necesarul de finanțare

 

Marian Năstase, Alro: Reguli clare și transparente pentru OPCOM şi continuarea schemei suport pentru emisiile indirecte de dioxid de carbon – esenţiale pentru ca industria din România să supravieţuiască crizei energetice

 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!