32.9 C
București
sâmbătă, august 13, 2022

Energie – Ministrul Energiei: Banii din exploatările offshore din Marea Neagră se duc în dezvoltarea reţelelor de gaze şi/sau în proiecte de energie sau de petrochimie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

“Banii se duc în bugetul mare şi în lege spune că, din bugetul mare, banii din aceste exploatări offshore din Marea Neagră se duc în dezvoltarea reţelelor de gaze sau/şi în proiecte de energie sau de petrochimie care se aprobă prin Hotărâre de Guvern...

Adică se duc în investiţii, se duc în multiplicare investiţională în România”, a declarat Virgil Popescu, miercuri seară, pentru Digi24.

Miercuri, Parlamentul României a adoptat Legea offshore, care prevede ca statul român să câștige 60% din redevențe în urma exploatării gazelor din Marea Neagră.

mai 19, 2022, 6:56AM GMT+0200
|
7 views

Georgiana Costea
Actualitate
I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că banii pe care statul îi va primi de pe urma exploatărilor de gaze din Marea Neagră vor intra în bugetul de stat.

Ulterior, fondurile vor fi direcționate către investiţii ori în proiecte de energie sau de petrochimie.

“Banii se duc în bugetul mare şi în lege spune că, din bugetul mare, banii din aceste exploatări offshore din Marea Neagră se duc în dezvoltarea reţelelor de gaze sau/şi în proiecte de energie sau de petrochimie care se aprobă prin Hotărâre de Guvern. Adică se duc în investiţii, se duc în multiplicare investiţională în România”, a declarat Virgil Popescu, miercuri seară, pentru Digi24.

Virgil Popescu a subliniat că România va avea excedent de gaze din anul 2026.

Miercuri, Parlamentul României a adoptat Legea offshore, care prevede ca statul român să câștige 60% din redevențe în urma exploatării gazelor din Marea Neagră. Actul normativ a fost trimis la promulgare președintelui Klaus lohannis.

Propunerea legislativă are ca obiect modificarea și completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore şi vizează adoptarea unui set de măsuri privind stabilitatea regimului fiscal şi de redevenţe petroliere, precum şi eliminarea impozitării suplimentare a veniturilor pentru preţurile de vânzare la care investitorii nu realizează supraprofituri (între 45,71 lei/MWh şi 85 lei/MWh), cu menţinerea grilei de impozitare în urma practicării unor preţuri mai mari de 85 lei/MWh

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!