5.8 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Energie – Ministrul Mediului anunță de când interzice montarea de centrale individuale de apartament în anumite blocuri – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Montarea centralelor individuale de apartament nu va mai fi permisă în blocurile noi începând cu luna ianuarie sau februarie, cel târziu, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna.El a spus că măsura ar urma să fie aplicată din ianuarie sau cel târziu februarie 2022, dată de la care dezvoltatorii nu vor mai putea permite instalarea centralelor proprii în apartamentele din blocurile nou construite."În ianuarie sper să avem actul normativ... În blocurile vechi, unde sunt montate centrale termice individuale, nu s-a pus problema interzicerii acestora, conform lui Tanczos Barna: "Măsura vizează doar blocurile noi, acolo unde se construiesc acum apartamente, și există varianta instalării unei centrale la nivel de scară. Ministrul Mediului a avansat încă de luna trecută ideea interzicerii centralelor de apartament în blocurile noi, el spunând atunci că atât ministerul, cât și administrațiile locale și cetățenii "trebuie să facă eforturi pentru un aer mai curat”...

Montarea centralelor individuale de apartament nu va mai fi permisă în blocurile noi începând cu luna ianuarie sau februarie, cel târziu, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna. Regula va fi montarea de centrale termice comune.

Ministrul Mediului a afirmat că lucrurile se vor schimba doar pentru construcțiile noi.

“Pentru viitor propunerea mea este să nu mai permitem centralele individuale în blocurile noi. Vorbim strict de viitor și doar de construcțiile noi. Centrale doar la comun, la nivel de bloc sau scară și cu eliminarea fumului deasupra, la o înălțime de 40-50 de metri, care practic să ducă noxele cât mai departe de nivelul la care este cetățeanul. Aceasta este soluția peste tot în lume, de aceea vedeți la centrale coșuri foarte înalte”, a afirmat Tanczos Barna la Digi 24.

El a spus că măsura ar urma să fie aplicată din ianuarie sau cel târziu februarie 2022, dată de la care dezvoltatorii nu vor mai putea permite instalarea centralelor proprii în apartamentele din blocurile nou construite.

“În ianuarie sper să avem actul normativ, am discutat în coaliție, am făcut propunerea, o să intrăm cu act normativ în Guvern. Sper să aprobăm în ianuarie, februarie cel târziu”, a precizat ministrul Mediului. În blocurile vechi, unde sunt montate centrale termice individuale, nu s-a pus problema interzicerii acestora, conform lui Tanczos Barna: “Măsura vizează doar blocurile noi, acolo unde se construiesc acum apartamente, și există varianta instalării unei centrale la nivel de scară. În blocurile vechi, unde sunt montate centrale, nu s-a pus problema interzicerii”.

Ministrul Mediului a avansat încă de luna trecută ideea interzicerii centralelor de apartament în blocurile noi, el spunând atunci că atât ministerul, cât și administrațiile locale și cetățenii “trebuie să facă eforturi pentru un aer mai curat”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!