19 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Energie – Muntmark, cel mai puternic om din regenerabile, primeşte avizul pentru cel mai mare proiect verde din istoria României: un parc solar mamut, de peste 1.000 MW cu o valoare de 600 mil. euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

West Power Investments, companie deţinută de omul de afaceri Emanuel Muntmark, proprietarul grupului Monsson, cel mai puternic dezvoltator de proiecte de energie verde din România, a obţinut la finalul lunii martie avizul tehnic de racordare la reţea pentru un parc solar de 1.043,7 MW, în Arad.

Dimensiunea proiectului este fără precedent în România, cel mai mare proiect de energie solară care funcţionează acum având o capacitate de 60 MW, în timp ce cel mai mare parc de energie eoliană are o capacitate de 260 MW...

Monsson îşi propune să dezvolte până în 2030 peste 3.500 MW noi ,care, alături de alte proiecte, să ofere României şansa unei independenţe energetice cât mai rapide”, a declarat Sebastian Enache, business development manager la Monsson-PLC Potrivit unei centralizări făcute de grupul Monsson, la acest moment sunt în dezvoltare circa 38.000 MW în proiecte verzi, eoliene şi solare, care au cel puţin un aviz obţinut.

West Power Investments, companie deţinută de omul de afaceri Emanuel Muntmark, proprietarul grupului Monsson, cel mai puternic dezvoltator de proiecte de energie verde din România, a obţinut la finalul lunii martie avizul tehnic de racordare la reţea pentru un parc solar de 1.043,7 MW, în Arad. Dimensiunea proiectului este fără precedent în România, cel mai mare proiect de energie solară care funcţionează acum având o capacitate de 60 MW, în timp ce cel mai mare parc de energie eoliană are o capacitate de 260 MW, tot opera lui Muntmark. Data estimată pentru punerea în funcţiune a acestui parc este finalul anului 2024 şi dacă investiţia se va realiza aceasta ar putea ajunge la 600 de milioane de euro. La o capacitate de 1.043,7 MW, parcul solar ar necesita o suprafaţă de circa 1.000 de hectare.

“Monsson promite să fie în continuare un actor important în România şi să se dedice dezvoltării surselor regenerabile de energie şi lanţului de servicii adiacente pentru creşterea industriei regenerabile din România şi din Europa. Monsson îşi propune să dezvolte până în 2030 peste 3.500 MW noi ,care, alături de alte proiecte, să ofere României şansa unei independenţe energetice cât mai rapide”,  a declarat Sebastian Enache, business development manager la Monsson-PLC

Potrivit unei centralizări făcute de grupul Monsson, la acest moment sunt în dezvoltare circa 38.000 MW în proiecte verzi, eoliene şi solare, care au cel puţin un aviz obţinut. Capacitatea este uriaşă raportată chiar la întreg sistemul energetic local, de circa 20.000 MW.

Într-un scenariu pesimist, din toate proiectele care se află acum în dezvoltare, în următoarea decadă România ar putea acomoda circa 14.000 MW, echivalentul în capacitate a 10 centrale de la Cernavodă. Astfel, datele din piaţă, tranzacţiile anunţate sau intenţiile de investiţii oficiale dovedesc că România este în zorii unui nou boom al proiectelor de energie verde, după cel din 2009-2014, perioada în care România era văzută ca una dintre ţările vedetă la nivel global pentru energia verde.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!