2.2 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Energie – Nicușor Dan cere creșterea prețului gigacaloriei pentru populație de la 164 lei la 280 lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Primarul spune că a ajuns la tariful de 280 de lei după următoarea analiză: ”Am făcut o evaluare a creșterii de preț pentru cetățenii care au centrale individuale și am făcut comparație cu creșterea pe care dumnealor o suportă de la 1 noiembrie și am luat în calcul și calitatea servicului pe care îl oferim... Primarul spune că a solicitat ajutor de la Guvern, peste 900 milioane lei, și este optimist că va primi sprijin, scrie Hotnews.ro”Consider că este rezonabil să fie o contribuție a Primăriei, Guvernului și cetățenilor”, a spus Nicușor Dan..

Primarul Nicușor Dan propune de la 1 decembrie o creștere a prețului gigacaloriei pentru populație de la 164 lei la 280 lei, a anunțat acesta în cadrul ședinței de Consiliu General de vineri. Această cifră a rezultat în urma discuțiilor cu consilierii generali. PNL și PMP au fost de acord, PSD și USR, nu. Pentru tariful de 280 de lei, subvenția plătită în plus de municipalitate pentru a acoperi diferența de preț ar fi de 320 milioane lei, pe lângă cei 950 milioane lei cât se plătește în prezent.

Primarul spune că a ajuns la tariful de 280 de lei după următoarea analiză: ”Am făcut o evaluare a creșterii de preț pentru cetățenii care au centrale individuale și am făcut comparație cu creșterea pe care dumnealor o suportă de la 1 noiembrie și am luat în calcul și calitatea servicului pe care îl oferim. Acest 280 lei este mai puțin decât prețul plătit de bucureștenii cu centrală de apartament. Am luat în calcul și că prețul la gigacalorie pentru populație nu s-a mărit din 2011. Atunci prețul global al gigacaloriei era 320 lei, iar acum a ajuns la 980 lei, iar noi plătim diferența prin subvenție. Ne-am uitat și la prețul gigacaloriei în orașele din țară. Înainte de scumpirile de la 1 noiembrie, în orașele cu sistem centralizat de încălzire era 280, iar după scumpiri a ajuns între 350 și 500 lei”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul spune că a solicitat ajutor de la Guvern, peste 900 milioane lei, și este optimist că va primi sprijin, scrie Hotnews.ro.

”Consider că este rezonabil să fie o contribuție a Primăriei, Guvernului și cetățenilor”, a spus Nicușor Dan.

Bucureștenii racordați la sistemul centralizat de încălzire nu vor afla astăzi cât plătesc pentru gigacalorie, proiectul nefiind pe ordinea de zi. Cel mai probabil va fi pus după ce Guvernul va decide ce ajutor acordă Primăriei Capitalei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!