-0.1 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Energie – Norvegia estimează o creștere a producției de gaze și petrol – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Norvegia, principalul exportator de gaze și petrol din Europa Occidentală, a anunțat o creștere continuă a producției sale de hidrocarburi, de 9% până în 2024, relatează agenția EFE. Anul trecut, Norvegia a produs 102 milioane metri cubi de petrol și 113 miliarde mc de gaze, adică aproape 4 milioane de barili echivalent petrol pe zi, ușor peste nivelul din 2020, a anunțat Directorul pentru Petrol (OD). OD preconizează că anul acesta companiile de petrol și gaze vor prezenta zece planuri de extracție, cu două mai multe față de 2021, datorită schimbărilor fiscale introduse de Guvern pentru a facilita investițiile... Investițiile în acest domeniu s-au ridicat anul trecut la 150 miliarde coroane norvegiene (15 miliarde euro sau 17 miliarde de dolari), puțin sub cele din 2020, și, deși se așteaptă o ușoară scădere în 2022, previziunile ulterioare sunt de creștere continuă până în 2025.

Norvegia, principalul exportator de gaze și petrol din Europa Occidentală, a anunțat o creștere continuă a producției sale de hidrocarburi, de 9% până în 2024, relatează agenția EFE.

Anul trecut, Norvegia a produs 102 milioane metri cubi de petrol și 113 miliarde mc de gaze, adică aproape 4 milioane de barili echivalent petrol pe zi, ușor peste nivelul din 2020, a anunțat Directorul pentru Petrol (OD).

Previziunile subliniază că această cifră va crește progresiv, până la 4,33 milioane în 2024, scrie Agerpres.

“Ne așteptăm la o producție stabilă și, totodată, ridicată în următorii ani. Multe noi descoperiri și faptul că se planifică o serie de noi zăcăminte ne fac să estimăm o creștere a producției până în 2024”, a afirmat directorul instituției, Ingrid Solvberg.

Ea a subliniat, de asemenea, că producția ridicată, împreună cu cererea mare și, în special, cu prețul ridicat al petrolului au făcut ca veniturile obținute de Norvegia să se situeze la niveluri istorice anul trecut.

OD preconizează că anul acesta companiile de petrol și gaze vor prezenta zece planuri de extracție, cu două mai multe față de 2021, datorită schimbărilor fiscale introduse de Guvern pentru a facilita investițiile.

Investițiile în acest domeniu s-au ridicat anul trecut la 150 miliarde coroane norvegiene (15 miliarde euro sau 17 miliarde de dolari), puțin sub cele din 2020, și, deși se așteaptă o ușoară scădere în 2022, previziunile ulterioare sunt de creștere continuă până în 2025.

“Investițiile vor contribui la o producție mare și rentabilă până în 2030. Planurile actuale semnalează că atunci va avea loc o scădere a producției. Cum și cât de rapid, va depinde, printre altele, de cantitatea de petrol și gaze pe care o vor găsi companiile”, se menționează în raportul anual al OD.

Noul Guvern de centru-stânga norvegian, care a preluat conducerea în urmă cu câteva luni, și-a manifestat intenția de a continua să dezvolte activitatea petrolieră, una dintre principalele surse de venit ale țării, dar insistând pe exploatarea zonelor actuale, fără a fi atinse zonele mai din nord, în Arctic.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!