4.4 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Energie – Olandezii de la Photon Energy construiesc încă trei centrale electrice fotovoltaice în România – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Photon Energy Group, companie din domeniul energiei regenerabile înregistrată în Olanda, lansează construcția altor trei centrale electrice fotovoltaice din România, care vor avea o capacitate de producție combinată de 6,0 MWp.

„Suntem foarte bucuroși că deschidem drumuri noi în România, una dintre principalele piețe din Europa Centrală și de Est, implementând strategia proprie de creștere anunțată în Orientarea financiară pentru 2022”, a afirmat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

„Centralele electrice din Calafat marchează o altă etapă importantă din cadrul eforturilor noastre de a da în exploatare o capacitate totală de aproximativ 32 MWp în România până la finalul anului 2022.

Photon Energy Group, companie din domeniul energiei regenerabile înregistrată în Olanda, lansează construcția altor trei centrale electrice fotovoltaice din România, care vor avea o capacitate de producție combinată de 6,0 MWp. Modulele solare bilaterale montate pe sisteme de monitorizare cu un singur ax vor genera în jur de 9,6 GWh de energie regenerabilă anual în rețeaua Distribuție Energie Oltenia.

Electricitatea generată va fi vândută pe piața de energie la comercianți, fără asistență sau contract de furnizare de energie cu un anumit distribuitor de energie. Noua centrală electrică urmează să demareze exploatarea în trimestrul IV din 2022. 

Amplasate în apropierea localității Calafat din județul Dolj, centralele electrice vor acoperi peste 10,2 hectare de teren arabil și vor fi echipate cu aproximativ 10.800 de panouri solare.

„Suntem foarte bucuroși că deschidem drumuri noi în România, una dintre principalele piețe din Europa Centrală și de Est, implementând strategia proprie de creștere anunțată în Orientarea financiară pentru 2022”, a afirmat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group. „Centralele electrice din Calafat marchează o altă etapă importantă din cadrul eforturilor noastre de a da în exploatare o capacitate totală de aproximativ 32 MWp în România până la finalul anului 2022. Numai aceste noi active vor extinde portofoliul nostru IPP (producător independent de energie electrică) la peste 120 MWp până la sfârșitul anului.”

La darea în exploatare a acestor centrale, compania va deține și exploata 93 de centrale electrice solare, cu o capacitate combinată de 108,3 MWp în portofoliul său de producător independent de energie electrică (IPP). O capacitate combinată de 96 MWp va fi vândută ca energie electrică curată, fără subvenții, pe piața de energie.

Recent, compania a început construcția unei noi centrale fotovoltaice în România, cu o capacitate de 4,7 MW și o producție anuală estimată la 6,8 GWh. Situată în apropiere de Aiud, în județul Alba, centrala se va întinde pe 6,6 hectare de teren viran și va fi dotată cu aproximativ 8.700 de panouri solare. Este cea de a doua centrală pe care Photon Energy o construiește în România. Luna trecută, compania a lansat construcția unei centrale fotovoltaice de 5,7 MW în apropiere de comuna Șiria, județul Arad, planul fiind ca, până la sfârșitul anului, să construiască instalații cu o capacitate totală de aproximativ 32 MW.

Noua centrală va fi deținută și operată de Holloway Solar S.R.L., societate cu scop special, deținută integral de Photon Energy. Centrala este programată să intre în funcțiune în ultimul trimestru al anului.

Fondată în 2008 de antreprenorii Georg Hotar și Michael Gartner, Photon Energy a intrat pe piața românească în 2015, an în care a semnat contracte de mentenanță pentru trei centrale solare din nord-vestul țării, cu o capacitate totală de 11 MW.

Compania are sediul la Amsterdam și este listată la bursele de valori din Varșovia, Praga și Frankfurt, fiind controlată de cei doi fondatori, cu o participație cumulată de circa 71%.

Portofoliul Photon Energy include centrale fotovoltaice construite cu o capacitate combinată de aproape 92 MW, în Australia, Cehia, Ungaria și Slovacia, precum și proiecte în dezvoltare cu o capacitate suplimentară de peste 790 MW, în Australia, Ungaria, Polonia și România.

Compania olandeză a atras, recent, 10 milioane de euro din vânzarea de obligațiuni pentru finanțarea extinderii portofoliului.

În prezent, compania dezvoltă proiecte fotovoltaice în România cu o capacitate totală de 236 MW, dintre care 115 MW se află într-un stadiu avansat de dezvoltare.

“Se preconizează că restul proiectelor în curs de dezvoltare din România vor fi construite și puse în funcțiune în 2023 și 2024 și, prin urmare, piața românească va contribui în mod semnificativ la obiectivul companiei de a-și extinde portofoliul IPP (producător independent de energie) la cel puțin 600 MWp la nivel global până la sfârșitul anului 2024”, potrivit companiei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!