12.6 C
București
joi, martie 23, 2023

Energie – OMV Petrom, investiţie de 130 mil. euro la rafinăria Petrobrazi pentru construcţia noii unităţi de produse aromatice – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

OMV Petrom (simbol bursier SNP), unicul producător local de petrol şi gaze, va investi în următorii trei ani aproximativ 130 milioane de euro la rafinăria Petrobrazi pentru construirea unei  noi unităţi de produse aromatice.

Unitatea de produse aromatice care operează în prezent la Rafinăria Petrobrazi a fost pusă în producţie în anul 1961.

Începând din 2005, OMV Petrom a investit mai mult de 1,8 miliarde de euro în rafinărie, o treime din această investiţie contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

OMV Petrom (simbol bursier SNP), unicul producător local de petrol şi gaze, va investi în următorii trei ani aproximativ 130 milioane de euro la rafinăria Petrobrazi pentru construirea unei  noi unităţi de produse aromatice. Acesta va funcţiona la standarde moderne de operare BAT (Best Available Technology) cu impact redus asupra mediului. Capacitatea de procesare a noii unităţi este de circa 1.500 tone/zi de benzină reformată, se arată într-u comunicat de presă.

„Cererea pentru benzină continuă să fie robustă în zona de sud-est a Europei (…) Urmează şi alte investiţii semnificative la Petrobrazi, atât pentru eficienţa tehnologică a rafinăriei, cât şi pentru producţia de bio-combustibili de generaţia a doua”, spune Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea de Rafinare şi Marketing.

Procesul de înlocuire a actualei unităţi de produse aromatice se va realiza în perioada 2023 – 2025. Unitatea de produse aromatice care operează în prezent la Rafinăria Petrobrazi a fost pusă în producţie în anul 1961. Aceasta este singura instalaţie din cadrul unei rafinării româneşti care poate asigura obţinerea de benzină la standarde europene.

Noua unitate de produse aromatice va fi pusă în funcţiune în anul 2026. Aceasta va asigura continuitate în producţia de benzină cu conţinut volumetric de benzen mai mic de 1%, conform standardelor europene actuale. Toluenul poate fi folosit în fabricarea benzinei comerciale cu cifră octanică îmbunătăţită, dar poate fi utilizat şi ca solvent în industria chimică pentru obţinerea de vopseluri, adezivi sau în procese de obţinere a produselor de pielărie.
 
Rafinăria Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a ţiţeiului de 4,5 milioane de tone pe an. Începând din 2005, OMV Petrom a investit mai mult de 1,8 miliarde de euro în rafinărie, o treime din această investiţie contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

Săptămâna trecută, OMV Petrom a finalizat transportul a patru camere de cocsare la rafinăria Petrobrazi. Acestea vor fi operaţionale şi le vor înlocui pe cele actuale, care funcţionează de la finele anilor 1980. Proiectul a fost iniţiat în 2020, iar investiţia totală ajunge la 70 de milioane de euro.

Compania are o capitalizare de 24 de miliarde de lei, după ce acţiunile s-au depreciat cu 8,6% de la începutul anului, pe tranzacţii de 2,1 miliarde de lei, arată datele BVB.

 

 

 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!