6.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022

Energie – Ondrej Safar, CEO al CEZ România: “Ultimii doi ani au accelerat semnificativ maturizarea tuturor afacerilor din România” – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Ce cuvânt caracterizează cel mai bine anul 2021? La nivelul sectorului energetic, 2021 a fost anul în care impactul tuturor factorilor de noutate a devenit vizibil: pandemia, țintele verzi, schimbările în profilul de consum, munca hibridă etc. Care sunt deciziile bune pe care le-a făcut guvernul pentru încurajarea și susținerea mediului de afaceri din România în anul 2021? Care sunt lucrurile pe care trebuia să le facă...

Ce cuvânt caracterizează cel mai bine anul 2021?

La nivelul sectorului energetic, 2021 a fost anul în care impactul tuturor factorilor de noutate a devenit vizibil: pandemia, țintele verzi, schimbările în profilul de consum, munca hibridă etc.

La nivelul companiei, 2021 a fost anul care în care am devenit și mai pregătiți pentru provocări și mai mari. Rutina zilnică, modelul operațional, procesele de decizie au fost adaptate și au rămas funcționale.

Care au fost motivele dvs de îngrijorare pentru afacerea pe care o conduceți în anul 2021? (pandemia, criza economică, criza de materii prime, inflația, forța de muncă, criza guvernamentală, altele). Care sunt rezultatele activității companiei/ grupului, comparativ cu estimările de la început anului?

Nu am avut motive de îngrijorare, dar am confirmat câteva lecții importante. In primul rând, faptul că este esențial să poți conta pe oameni bine pregătiți în echipă. O echipă capabilă poate găsi soluții la orice provocare, așa cum am reușit și noi să rămânem funcționali și performanți, să creștem o nouă generație de electricieni și să rămânem conectați la comunitățile noastre. 

În plus, la nivel personal, am reușit să echilibrez timpul dedicat activității profesionale cu acela dedicate familiei, călătorind mai puțin, și am folosit această lecție pentru a-i susține și pe oamenii organizației să își găsească propriul echilibru.

Care au fost motivele de satisfacție sau de optimism în 2021?

Fără îndoială, faptul că am avut acces încă din primele luni ale anului, ca angajați esențiali, la vaccinare. Mă bucur să știu că oamenii noștri sunt sănătoși și se simt protejați. Și, desigur, fiecare soluție găsită la fiecare provocare nouă, care ne-a dat încredere că vom continua să găsim și altele, atunci când situația o va impune.

Cum caracterizați mediul privat de afaceri din România în anul 2021 în privința rezilienței și dinamicii? Argumentați.

Ultimii doi ani au accelerat semnificativ maturizarea tuturor afacerilor din România, și nu numai. Cred că toți am învățat lecții valoroase și am câștigat perspective noi pentru anii următori.

Care sunt deciziile bune pe care le-a făcut guvernul pentru încurajarea și susținerea mediului de afaceri din România în anul 2021?  Care sunt lucrurile pe care trebuia să le facă, dar nu le-a făcut?

Care considerați că vor fi cele mai mari provocări la nivel mondial în anul 2022?

În ce privește sectorul energetic, cu siguranță prioritatea este să găsim echilibrul într-o perioadă de transformare profundă. Și în ce privește mediul de afaceri, în general, va fi important să reușim să ne menținem inspirația și motivația de a găsi răspunsuri la toate schimbările care vor veni, de a rămâne conectați nu doar la ce se întâmplă în jurul nostru, ci și între noi. 

 


<!–


–>

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!