3.2 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Energie – Oxfam a depus rezoluții ale acționarilor împotriva giganților petrolieri americani Exxon Mobil, Chevron și ConocoPhillips, cerând transparență – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

”Declarațiile fiscale sumare ale Exxon, Chevron și ConocoPhillips lasă investitorii, grupurile de supraveghere și publicul larg în întuneric cu privire la practicile fiscale secrete ale companiilor”, a declarat Daniel Mulé, responsabil de politici pentru industriile extractive și impozite la Oxfam America, într-un comunicat.

Și, în ultimele luni, giganții energetici s-au confruntat cu solicitări tot mai mari pentru o taxă excepțională, după ce au înregistrat profituri record, datorită creșterii prețului petrolului și gazelor în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Vorbind la sfârșitul lunii trecute, președintele american Joe Biden a amenințat că va urmări impunerea unor impozite mai mari pe profiturile companiilor petroliere, dacă giganții din industrie nu lucrează pentru a reduce prețul gazelor...

Oxfam a depus eezoluții ale acționarilor împotriva giganților petrolieri americani Exxon Mobil, Chevron și ConocoPhillips, declarând că lipsa de transparență cu privire la practicile lor fiscale globale prezintă un risc material pentru investitorii pe termen lung, transmite CNBC.

Organizația internațională de caritate a declarat că practicile fiscale ale companiilor subminează interesul publicului pentru un sistem fiscal echitabil – în special în țările din sud, ”cu cele mai mari nevoi de venituri fiscale”, scrie News.ro.

”Declarațiile fiscale sumare ale Exxon, Chevron și ConocoPhillips lasă investitorii, grupurile de supraveghere și publicul larg în întuneric cu privire la practicile fiscale secrete ale companiilor”, a declarat Daniel Mulé, responsabil de politici pentru industriile extractive și impozite la Oxfam America, într-un comunicat.

Chevron, Exxon Mobil și ConocoPhillips nu au fost imediat disponibile pentru a comenta atunci când au fost contactate de CNBC.

Acțiunea vine pe fondul unui impuls mai amplu pentru o mai mare transparență fiscală din partea marilor corporații, în special pe măsură ce oamenii din întreaga lume simt presiunea unei crize a costului vieții.

Marile grupuri petroliere au fost criticate în mod repetat pentru operațiunile lor fiscale globale. Și, în ultimele luni, giganții energetici s-au confruntat cu solicitări tot mai mari pentru o taxă excepțională, după ce au înregistrat profituri record, datorită creșterii prețului petrolului și gazelor în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Vorbind la sfârșitul lunii trecute, președintele american Joe Biden a amenințat că va urmări impunerea unor impozite mai mari pe profiturile companiilor petroliere, dacă giganții din industrie nu lucrează pentru a reduce prețul gazelor, acuzând giganții energetici că sunt ”profitori de război”.

”Profiturile record ale companiilor petroliere de astăzi nu se datorează faptului că fac ceva nou sau inovator. Profiturile lor sunt un câștig de război, profitul din conflictul brutal care devastează Ucraina și rănește zeci de milioane. a oamenilor de pe tot globul”, a spus Biden pe 31 octombrie.

Împreună, Exxon Mobil, Chevron și ConocoPhillips au raportat profituri de peste 35 de miliarde de dolari în trimestrul al treilea.

”Companiile de petrol și gaze indică adesea contribuțiile lor la baza de impozitare din țările producătoare ca o justificare pentru continuarea operațiunilor lor, în special în țările sărace, dar practicile fiscale secrete fac imposibilă verificarea dacă companiile contribuie cu adevărat la prosperitatea comună”, a spus Mulé.

El a adăugat. ”Dacă proiectele de petrol și gaze reduc sărăcia, de ce să ascundeți cifrele?”

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!