1.9 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Energie – Parlamentar rus: Nord Stream 2 ar putea deveni operațională luna viitoare – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Conducta Nord Stream 2 ar putea începe să livreze gaze naturale în Germania încă de luna viitoare, deoarece Europa nu poate să treneze procesul de certificare a conductei în condiţiile unor niveluri de stocare atât de scăzute... „Pot spune cu un grad ridicat de certitudine că primul gaz prin Nord Stream 2 va ajunge în ianuarie”, a declarat Pavel Zavalny, președintele comisiei pentru energie de la Camera inferioară a Parlamentului Rusiei...

Conducta Nord Stream 2 ar putea începe să livreze gaze naturale în Germania încă de luna viitoare, deoarece Europa nu poate să treneze procesul de certificare a conductei în condiţiile unor niveluri de stocare atât de scăzute, a declarat vineri un deputat rus, potrivit oilprice.com.

„Pot spune cu un grad ridicat de certitudine că primul gaz prin Nord Stream 2 va ajunge în ianuarie”, a declarat Pavel Zavalny, președintele comisiei pentru energie de la Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, într-o conferință online, citată  de Reuters.

Acum două zile, autoritatea de reglementare germană care revizuiește certificarea Nord Stream 2 a declarat că nu va lua o decizie înainte de iulie 2022, într-un alt eșec pentru proiectul controversat condus de Rusia.  La mijlocul lunii noiembrie, Germania a declarat că a suspendat procesul de certificare a gazoductului Nord Stream 2.

Agenția Federală de Rețea a Germaniei, Bundesnetzagentur, a suspendat procedura de certificare a Nord Stream 2 AG ca operator de transport independent până când un operator al conductei din Germania este încorporat, conform legislației germane.

Președintele agenției de rețea, Jochen Homann, a declarat joi că „O decizie nu va fi luată în prima jumătate a anului 2022”, așa cum a susținut Bloomberg.

Agenția va relua procesul de certificare de îndată ce sunt îndeplinite criteriile pe care le-a stabilit în motivarea suspendării procedurii. Bundesnetzagentur încă așteaptă ca operatorul de proiect de conducte Nord Stream 2 AG să depună documente, a spus Homann într-o conferință de presă.

Vorbind vineri, șeful comitetului pentru energie din Parlamentul Rusiei a spus: „De ce sunt sigur de acest lucru (n.r. că va fi operaţională în ianuarie anul viitor)? În primul rând, momentul pentru aceasta (certificare) expiră în ianuarie. Și nu este în interesul Germaniei și al altor state europene să continue acest proces.”

Gazul din depozitele europene va fi scăzut până în ianuarie, ceea ce ar fi un alt stimulent pentru Germania și UE să nu întârzie certificarea, a spus Zavalny.

Construcția conductei este finalizată, dar Nord Stream 2 așteaptă aprobarea completă de reglementare din partea Germaniei și o revizuire de către Uniunea Europeană cu privire la conformitatea sa cu reglementările energetice ale UE.

 

 

 

 

 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!