3.9 C
București
marți, decembrie 7, 2021

Energie – Peste 200 de clienţi ai companiilor Enel devin prosumatori prin programul ‘Casa Verde Fotovoltaic’ – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Ne aşteptăm ca numărul persoanelor care doresc să îşi instaleze sisteme fotovoltaice să crească organic, fără a se limita la subvenţiile oferite de stat, pentru a beneficia de energia produsă cât se poate de aproape de locul de consum... Din septembrie 2019, companiile Enel Energie şi Enel Energie Muntenia sunt autorizate de Administraţia Fondului pentru Mediu să participe la programul de instalare a panourilor fotovoltaice pentru persoane fizice, prin care statul subvenţionează cu până la 20.000 de lei... Alături de segmentul rezidenţial, grupul Enel dezvoltă în România şi proiecte de eficienţă energetică pentru segmentul business, prin Enel X România: în prezent, compania are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante firme din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri... Un număr de 218 persoane fizice/locuinţe individuale beneficiază de sisteme fotovoltaice instalate de Enel, după ce s-au înscris în programul “Casa Verde Fotovoltaic”, potrivit unui comunicat..

Un număr de 218 persoane fizice/locuinţe individuale beneficiază de sisteme fotovoltaice instalate de Enel, după ce s-au înscris în programul “Casa Verde Fotovoltaic”, potrivit unui comunicat.

Astfel, pe lângă avantajul de a produce cea mai mare parte a energiei pentru nevoile proprii, prosumatorii, în funcţie de surplusul de energie vândut furnizorului şi injectat în reţeaua de distribuţie, primesc o sumă care se reduce din factura lunară de energie.

Cei 218 prosumatori au generat în acest an o cantitate totală de 115,5 MWh, suficientă pentru ca un televizor să funcţioneze neîntrerupt timp de 33.571 de zile sau 885 de PC-uri, timp de un an.

“Companiile Enel sprijină prosumatorii prin soluţii energetice adaptate nevoilor acestora, pentru eficientizarea consumului de electricitate. Prin implementarea acestor tehnologii, prosumatorii contribuie la un mediu înconjurător mai curat şi îşi asigură surse proprii de energie verde. Ne aşteptăm ca numărul persoanelor care doresc să îşi instaleze sisteme fotovoltaice să crească organic, fără a se limita la subvenţiile oferite de stat, pentru a beneficia de energia produsă cât se poate de aproape de locul de consum, cu emisii de CO2 la cote reduse şi la un cost al electricităţii mai mic”, a declarat Anamaria Marin, Head of marketing service B2C, Enel.

Din septembrie 2019, companiile Enel Energie şi Enel Energie Muntenia sunt autorizate de Administraţia Fondului pentru Mediu să participe la programul de instalare a panourilor fotovoltaice pentru persoane fizice, prin care statul subvenţionează cu până la 20.000 de lei, sau 90%, cheltuielile pentru montarea unui sistem fotovoltaic de cel puţin 3 kW.

Sistemele fotovoltaice, care pot fi monitorizate cu ajutorul unui computer sau smartphone, includ panouri fotovoltaice cu putere instalată de 3kW, un invertor solar cu o putere similară, un contor inteligent care măsoară cantitatea de energie produsă.

În plus, consultanţii companiilor Enel oferă şi consiliere pentru accesarea finanţării, întocmesc proiectul tehnic şi documentaţiile pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor, asigură consiliere pentru obţinerea avizului tehnic de racordare (ATR), a certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, dar şi pentru racordare şi punerea în funcţiune a sistemului. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Alături de segmentul rezidenţial, grupul Enel dezvoltă în România şi proiecte de eficienţă energetică pentru segmentul business, prin Enel X România: în prezent, compania are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante firme din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate peste 22.300 de panouri fotovoltaice, care contribuie la reducerea cu aproximativ 3.700 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Instalarea acestor surse de producţie de energie a dus la economii de peste un milion de euro pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului şi distribuţiei energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!