15.4 C
București
vineri, mai 20, 2022

Energie – Petrolul scade accelerat, pe fondul informațiilor privind eliberarea unei cantități record din rezerva SUA – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Cotațiile petrolului scad puternic în prima parte a tranzacțiilor joi, pe fondul informațiilor potrivit cărora SUA analizează eliberarea a până la 180 milioane de barili din rezerva sa strategică, cea mai mare cantitate de la înființarea rezervei...

Volumul ar contribui semnificativ la reechilibrarea pieței în 2022, prin creșterea ofertei cu 1 milion de barili pe zi timp de șase luni, potrivit analiștilor Goldman Sachs, citați de Reuters.

În jurul orei 11:00 (ora României), petrolul Brent cu livrare în luna iunie era în scădere cu 3,54%, la 107,49 dolari/baril.

Cotațiile petrolului scad puternic în prima parte a tranzacțiilor joi, pe fondul informațiilor potrivit cărora SUA analizează eliberarea a până la 180 milioane de barili din rezerva sa strategică, cea mai mare cantitate de la înființarea rezervei, în urmă cu aproape 50 de ani.

Volumul ar contribui semnificativ la reechilibrarea pieței în 2022, prin creșterea ofertei cu 1 milion de barili pe zi timp de șase luni, potrivit analiștilor Goldman Sachs, citați de Reuters.

Anunțul oficial ar putea fi făcut astăzi, președintele Joe Biden fiind așteptat să prezinte planurile administrației sale privind contracararea creșterii prețurilor gazelor naturale și a pierderii petrolului rusesc de pe piață.

“Aceasta ar rămâne, totuși, o eliberare a stocurilor de petrol, nu o sursă persistentă de aprovizionare pentru anii următori. Prin urmare, o astfel de eliberare nu ar rezolva deficitul structural de aprovizionare, care durează de ani de zile”, noteză analiștii Goldman Sachs.

În jurul orei 11:00 (ora României), petrolul Brent cu livrare în luna iunie era în scădere cu 3,54%, la 107,49 dolari/baril. Contractele futures pentru petrolul WTI erau cotate la 103,02 dolari/baril, cu 4,45% sub referința de ieri.

Miercuri, prețul petrolului Brent a crescut cu 2,9%, la 113,45 dolari/baril, iar petrolul West Texas Intermediate (WTI) cu 3,4%, la 107,82 dolari/baril, în contextul temperării așteptărilor privind progresul negocierilor de pace dintre Rusia și Ucraina.

Țările membre ale Agenției Internaționale pentru Energie (IEA) urmează să se întâlnească vineri pentru a decide asupra unei eliberări colective de petrol, a declarat, joi, un purtător de cuvânt al ministrului Energiei din Noua Zeelandă.

Informațiile privind potențiala eliberare a stocurilor de petrol de către SUA vin cu câteva ore înaintea reuniunii OPEC+. Grupul este așteptat să își mențină neschimbată strategia de a crește gradual producția comună.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!