3 C
București
vineri, ianuarie 21, 2022

Energie – Petrolul se ieftinește cu peste 6%, la minimele ultimelor 2 luni. Temeri că noua variantă a coronavirusului trage în jos cererea – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Prețurile “aurului negru” coboară în tandem cu acțiunile companiilor, pe fondul îngrijorărilor că o nouă variantă a coronavirusului ce provoacă infecția Covid-19, descoperită în Africa de Sud... Știre inițială: Cotațiile petrolului au coborât la minimele ultimelor două luni vineri, în condițiile în care o nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 sperie investitorii și alimentează temerile că surplusul de ofertă s-ar putea mări în primul trimestru..

UPDATE ora 18:35: Petrolul și-a accelerat declinul și se ieftinește cu peste 10%, cel mai mare declin procentual zilnic începând cu aprilie 2020.

Prețul petrolului Brent se deprecia cu 10,38%, la 72,52 dolari/baril, în timp ce petrolul WTI era în scădere cu 11,53%, până la 69,37 dolari/baril.

Știre inițială:

Cotațiile petrolului au coborât la minimele ultimelor două luni vineri, în condițiile în care o nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 sperie investitorii și alimentează temerile că surplusul de ofertă s-ar putea mări în primul trimestru.

În jurul orei 17:00 (ora României), petrolul Brent cu livrare în luna ianuarie se tranzacționa la 77,48 dolari/baril, preț cu 6,7% (-5,44 dolari) mai mic raportat la referința de joi.

Contractele futures pentru petrolul WTI, de referință pe piața americană, se depreciau cu 7,56%, la 72,46 dolari/baril.

Ambele sortimente se tranzacționează la cele mai scăzute niveluri din ultimele 2 luni și sunt pe cale să încheie săptămâna pe minus, pentru a cincea săptămână consecutivă, scriu Reuters și MarketWatch.

Prețurile “aurului negru” coboară în tandem cu acțiunile companiilor, pe fondul îngrijorărilor că o nouă variantă a coronavirusului ce provoacă infecția Covid-19, descoperită în Africa de Sud, ar putea fi rezistentă la vaccinurile existente și ar putea atrage impunerea de noi restricții stricte din partea guvernelor, ceea ce ar duce la scăderea cererii de combustibili.

Principalii indici bursieri americani au deschis tranzacțiile în scădere puternică, consemnând corecții de până la 2,5% la ora menționată.

În Europa, indicele pancontinental Stoxx Europe 600 era în coborâre 2,6%, cu deprecieri importante pe toate bursele majore: -2,89% pentru FTSE 100 la Londra, -2,95% pentru DAX la Frankfurt, -3,67% pentru CAC40 la Paris și -4,04% pentru IBEX 35 la Madrid.

La București, referința BET se corecta cu 2,80%, cu toate sectoarele “pe roșu”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!