3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Energie – Petrom – Angajați, complici cu hoții din conducte VIDEO – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Hoții de combustibil își modificaseră mașinile folosite în activitatea de furt, astfel că până și autoturismele erau dotate cu rezervoare de câte 1.000 litri, pe care le umpleau direct din conducta înțepată.

La percheziții s-au găsit aproximativ 20 tone de produse petroliere sustrase, însă este greu de precizat la acest moment al investigației care este cantitatea totală furată.

Valoarea dobanzii este estimata in ipoteza ca rata dobanzii ramane fixa pe toata perioada de constituire a depozitului.

Șase persoane au fost reținute în urma audierilor în cazul de furt de produse petroliere din conductele Petrom, investigat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Doi dintre reținuți sunt angajați ai companiei.

Furtul din conductele companiei Petrom era înlesnit de către angajați ai companiei, conform informațiilor disponibile la acest moment, transmite Adevarul.

Polițiștii și jandarmii au descins la zeci de adrese din Olt, Argeș și Teleorman, fiind găsite rezervoare de mari dimensiuni în care erau depozitate produsele petroliere furate direct din conductele Petrom.

Hoții de combustibil își modificaseră mașinile folosite în activitatea de furt, astfel că până și autoturismele erau dotate cu rezervoare de câte 1.000 litri, pe care le umpleau direct din conducta înțepată.

Pentru a putea face acest lucru, folosind dispozitive special improvizate, hoții i-ar fi avut complici și pe anumiți angajați ai companiei, două dintre persoanele reținute în urma audierilor fiind angajați ai Petrom, conform sursei citate.

„Avem șase rețineri, urmează să apreciem în cursul zilei de astăzi asupra altor măsuri cu privire la cei șase. Patru dintre ei sunt reținuți pentru constituirea de grup infracțional organizat și infracțiunea de furt calificat, iar ceilalți doi sunt pentru constituirea unui grup infracțional organizat și complicitate la furt calificat. Cei doi complici sunt angajați ai Petrom. Furnizau informații astfel încât accesul să fie mai ușor la locul faptei”, a declarat, pentru „Adevărul”, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuța.

Hoții furau atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, distrugând camerele de luat vederi și folosind cagule pentru a nu putea fi recunoscuți, activitatea infracțională investigată fiind întinsă pe aproape doi ani.

Perchezițiile au vizat, în Olt, zona Potcoava, o zonă în care anchetatorii au descins și cu alte ocazii, polițiștii și jandarmii ajungând la adrese din mai multe localități din jurul acestui oraș. La percheziții s-au găsit aproximativ 20 tone de produse petroliere sustrase, însă este greu de precizat la acest moment al investigației care este cantitatea totală furată.

În „operațiune” erau implicate zeci de persoane, combustibilul furat fiind ulterior vândut. Perchezițiile au vizat, de altfel, și domicilii ale cumpărătorilor, găsindu-se adevărate depozite de combustibil atât la hoți, cât și la cumpărători.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!