28.2 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Energie – Piețele globale de gaz natural lichefiat se pregătesc pentru necunoscute înainte de iarnă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Încă o întrebare este când China va ridica restricțiile COVID, care au redus importurile în primele cinci luni ale acestui an.

„Dacă convertim volumul de gaz al conductei rusești în Europa în 2021 într-un echivalent GNL și adăugăm volumele de GNL livrate în Europa în 2021, înseamnă 200 de milioane de tone echivalent GNL.

Deci, acesta este un echilibru foarte delicat”, a declarat Michael Stoppard, șeful strategiei globale de gaze la S&P Global Commodity Insights.

mai 26, 2022, 9:38AM GMT+0200
|
9 views

Cumpărătorii și vânzătorii mondiali de gaze naturale lichefiate (GNL) se pregătesc pentru o mai mare incertitudine cu privire la aprovizionarea Rusiei și o perspectivă neclară a cererii din Europa în perioada premergătoare sezonului de iarnă, au spus directori din industrie.

Sancțiunile occidentale asupra Rusiei din cauza invaziei Ucrainei au stârnit temeri de întrerupere a aprovizionării cu gaze rusești către Europa, ducând prețurile globale ale gazului la maxime istorice la începutul acestui an și ridicând preocupări privind securitatea energetică, conform Reuters.

Pe lângă vremea imprevizibilă, rămâne neclar dacă vor exista noi reduceri ale livrărilor rusești către Europa, au spus directorii. De asemenea, este incert dacă Europa poate construi o nouă infrastructură de import de gaze naturale lichefiate la timp pentru a înlocui volumele masive din Rusia, au adăugat ei.

Încă o întrebare este când China va ridica restricțiile COVID, care au redus importurile în primele cinci luni ale acestui an. „Avem o incertitudine masivă cu privire la ceea ce se va întâmpla în continuare”, a declarat Steve Hill, vicepreședinte executiv la Shell, la Conferința Mondială a Gazului. „Dacă convertim volumul de gaz al conductei rusești în Europa în 2021 într-un echivalent GNL și adăugăm volumele de GNL livrate în Europa în 2021, înseamnă 200 de milioane de tone echivalent GNL. Aceasta este jumătate din dimensiunea industriei actuale de GNL (global).”

Constrângerile de infrastructură au apărut pe măsură ce fluxurile de gaze se schimbă de la vest la est, mai degrabă decât de la est la vest. Peder Bjorland, vicepreședinte pentru marketing și tranzacționare cu gaze naturale la Equinor, a declarat că fluxurile în schimbare au creat o „piață ciudată” în care unele țări din Europa, cum ar fi Marea Britanie, sunt supraaprovizionate, dar nu există nicio infrastructură în care să transfere gazul către centre de cerere precum Germania.

Acest lucru a creat o diferență mare de preț între British National Balancing Point și prețurile en-gros ale gazelor din Olanda, care ar putea stimula investițiile în infrastructură pentru a reduce blocajele, au spus directorii. Germania construiește un terminal de recepție a GNL și a contractat unități plutitoare de stocare și regazificare. “Este o cursă contra cronometru. Credem că instalațiile de gaze naturale vor fi probabil în funcțiune înainte de sfârșitul iernii, dar nu poate până la începutul iernii. Deci, acesta este un echilibru foarte delicat”, a declarat Michael Stoppard, șeful strategiei globale de gaze la S&P Global Commodity Insights.

O iarnă severă în emisfera nordică ar putea declanșa, de asemenea, competiția între Europa și Asia pentru GNL și ar putea crește prețurile, au spus directorii. „Pe măsură ce intrăm în iarnă… piețe precum Asia încep cu adevărat să concureze pentru aceste mărfuri”, a spus Anatol Feygin, vicepreședinte executiv la Cheniere Energy.

Cu toate acestea, un director cu un importator chinez de gaze a spus că cumpărătorii ar putea intra în această iarnă mai pregătiți decât anul trecut, deoarece țările europene precum Germania și Italia au cerut niveluri minime de stoc. „Nu este la fel de pesimist anul acesta, deoarece toată lumea se pregătește de iarnă”, a spus un director care a refuzat să fie numit din cauza politicii companiei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!