28 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Energie – Plan drastic de economisire a energiei la gigantul german E.ON: Temperatura din sedii redusă la 19 grade, personalul se mută în spaţii comune, luminile neesenţiale se sting până în aprilie 2023 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Germania este una dintre cele mai lovite economii de criza gazului rusesc şi de explozia facturilor la energie, o eventuală intrare în recesiune a celei mai mari economii europene putând declanşa efecte semnificative asupra altor state.

Prin urmare, în toate locaţiile din Germania, E.ON va reduce consumul de energie al propriilor clădiri cu cel puţin 20 la sută, în medie”, a anunţat azi grupul german.

În unele clădiri de birouri, de exemplu, nu se mai încălzeşte sau răceşte aerul, intenţia fiind de a menţine o temperatură constantă de circa 23 de grade, indiferent de anotimp.

Grupul german E.ON, care are pe piaţa din România un business de peste 1 mld. euro, anunţă măsuri drastice pentru clădirile din Germnaia în scopul reducerii consumului de energie cu cel puţin 20%. Germania este una dintre cele mai lovite economii de criza gazului rusesc şi de explozia facturilor la energie, o eventuală intrare în recesiune a celei mai mari economii europene putând declanşa efecte semnificative asupra altor state.

“În această iarnă, fiecare kilowatt-oră contează pentru a reduce consumul de electricitate şi gaz. Prin urmare, în toate locaţiile din Germania, E.ON va reduce consumul de energie al propriilor clădiri cu cel puţin 20 la sută, în medie”, a anunţat azi grupul german.

Luminile neesenţiale se sting, siglele de pe clădiri rămân neaprinse noaptea.

“Temperatura din încăperi va fi redusă la 19 grade C şi apa caldă va fi oprită oriunde este posibil. O măsură deosebit de eficientă este închiderea integrală a unor sectoare din clădiri şi încălzirea lor minimă, astfel încât infrastructura să nu fie deteriorată. Prin urmare, personalul din diferite departamente s-a mutat deja în spaţii comune, la începutul lunii octombrie, sau o va face în curând. Aceste măsuri sunt valabile până la mijlocul lunii aprilie şi sunt menite să realizeze o economie de energie de 25 la sută la sediul companiei din Essen, de exemplu.”

Şi pe plan local multe companii au început să lucreze la planuri de economisire a energiei. De exemplu, pe partea de retail, mari lanţuri au anunţat reducerea orelor de funcţionare. Este şi cazul germanilor de la lidl.

Astfel, compania a anunţat recent deschiderea magazinelor mai târziu şi închiderea acestora mai devreme. În unele clădiri de birouri, de exemplu, nu se mai încălzeşte sau răceşte aerul, intenţia fiind de a menţine o temperatură constantă de circa 23 de grade, indiferent de anotimp. Climatizarea parcărilor se taie de pe listă. Pe zona de industrie, companii precum Chimcomplex au anunţat deja comasarea unor secţii, redimensionarea producţiei, cu impact direct însă asupra numărului de salariaţi.

 

 

 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!